Írnátok anyámnak néhány kommentet, hogy elhiggye, a fogszabályzó viselése alatt nem csak pépes kaját ehetek?
Kedves Mama!
Ha ez a gyerek csak pépeset eszik,akkor mire leszednék a fogszabályzót ennek a szerencsétlen gyereknek nem is lenne foga,mert ha nem kap terhelést a fog akkor nem is edződik és elgyengül.
Ugye az új fog drága dolog kedves mama??
Had harapjon rá a húsra is ez a szegény gyerek!
Néhány napig olyat kell enni amitől nem jön le a fogszabi.
De később (1-2 nap múlva) már bátran ehetsz akármit.
Én semmitől nem tiltottam el magam. :D
Igaz a keményebb gyümölcsöket mint alma, körte- felvággatm késsel és úgy ettem. A tízóraimat is mindig törtem és úgy ettem, mert ha haraptam volna, akkor elől megmaradt volna néhány kis kajadarabka, nekem viszont nem volt kedvem fogat mosni a suliba. Rágózni is lehet, nem ragad bele a fogszabályzóba. :)
Nekem 4 évig volt fogszabályzóm, a doktornő szó szerint azt mondta, az első héten jughurton, krumplipürén és főzeléken éljen a gyerek, utána ehet bármit. Mondjuk az én esetem speciális, nekem fogat is húztak, ezért két hétig tényleg nem tudtam mást enni, mint pépes vagy apróra kockázott ételt.
Az a ragasztó gyorsan köt. Egy-két napig tényleg nem jó rágni, utána nem lesz gond a könnyen rágható (vagy apróra felvágott) ételekkel. (Csak a fogmosás fog az idegeidre menni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!