Megcsináltatnátok a helyemben? (Részletesebben lent)
A fogaimról lenne szó, szabályoztassam e. A gondom az hogy nem lenne túl egyszerű, mert a szemfogaim még tejfogak. Megvan felettük a maradandó is, csak éppen kicsit ferdén fekszenek, ezért nem nyomta ki a másikat. Panoráma röntgent csináltak, szép gyökere van a tejfognak, de nem lehet tudni, hogy 5 esetleg 15 év múlva esik e ki. Több megoldást javasoltak, de azt mondták nem szerencsés ha fenn marad a csontfog, mert ciszta is kialakulhat rajta.
1.: szabályozzák, a tejfoggal, a maradandót pedig kiműtik, ha pedig később kiesik a tejfog, vagy össze lehet húzatni a rést, vagy pótlást csináltatni.
2.: kihúzzák a tejfogat, felvágják az ínyt és lehúzatják a maradandó fogat, ugyanúgy kis tappancsot tesznek rá mint a többire és úgy. De megvan az esély hogy a tappancs elengedi a fogat, akkor újra vágás és a többi..
Azt mondták, minimum 2, de 3 év is lehet. 19/L vagyok, most megyek egyetemre, nem tudom bele merjek e vágni, vagy hagyjam így, résesen. :/
Még annyi, hogy a porcelán fogszabályzó kevésbé feltűnő, mint a fém?
szerintem tök cuki fogsorod van :D
de ha szabályzásra van szükség, akkor én belevágnék a helyedben. (én 21 évesen rakattam fel, és több szaktársamnak is volt, szóval az, hogy most mész egyetemre, ne legyen fékező tényező :D )
Ami a fogszabit illeti én vegyes verziót kértem, vagyis az elülső, jól látható fogakon nem fém van, sokan észre sem veszik...hátul meg fém, azt nem látja senki.
szerintem is aranyos, szép a fogsorod, én a helyedben egyenlőre még így hagynám.
megkérdezhetem hogy hol kerül ennyibe a fogszabi? TB támogatja még neked?
nekem is szükségem lenne fogszabira, de már 20 éves vagyok, a TB nem támogat, igy egy sín 150.000 ft-ba kerülne, és fém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!