Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyit használ az esti...

Mennyit használ az esti fogszabályzó?

Figyelt kérdés
Sok barátomtól hallottam, kiknek többségben van fogszabályzójuk, hogy nem igazán és sokat de ez nem mindenkinél van így.Szóval tapasztalatokat is szívesen olvasok el :)Egyébként rosszat tesz, hogyha valaki nem csak este hordja hanem mondjuk a napjának a 3/4-ben is?

2012. jún. 2. 12:43
 1/4 Alicus válasza:

Az én lányom 9 éves, és 4 hónapja hordja az éjjeli fogszabájzót, neki nappal nem kell. Annyira csúnyán kiállatk a fogai és rettenetes nagy "szunet" volt a két elso lapátfoga kozott, hogy rossz volt ránézni.

Neki a hézag 1mm-re lecsokkent, és nem állnak ki a fogai. De hozzá kell tennem, hogy mi idoben - amikor még nolt a fog - mentunk dokihoz. Remélem segítettem a válasszal. Én ajánlom! Jobb mint a nappali - amit muszáj hordani, és mindenki látja!

2012. jún. 3. 16:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Háát, ha nagyobb a gond, akkor úgyis állandó kell.

Amiből pedig van már pl. porcelán, ami alig látszik.

2012. jún. 3. 20:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Én valamikor talán 5-6.-ban hordtam (már amennyire) esti fogszabályzót. Kb fél évig, volt egy kis vámpírfogam- az egyik szemfogamnak nem volt elég helye, és a többivel nem egy sorban nőtt ki. Én igazából nemhogy napközben nem hordtam, de gyakran még este sem, mert mindig fájt, pláne, miután a viziteknél a doktornőm néha igazított rajta egy kicsit, hogy ugye, rendesen betolja a helyére.

Kb 1-1,5 évig (már nem emlékszem pontosan) hordtam, de a végefelé már alig-alig, és addig is azért elég rendszertelenül, mikor hogy. És tökéletesen egy sorba állította minden fogam, pedig akkorra már csontfog volt mind, nem valami kis gyenge tejfogacska. Szóval, nálam sokat használ. Ez évekkel ezelőtt volt, ugye, és még mindig tökéletes a helyzet.

2012. aug. 13. 21:25
 4/4 anonim válasza:
Hát figyelj...engem 8 éves koromban elvittek fogszabályozásra hogy csúnyán állnak a fogaim. A nő megnézte és azt monda hogy hiányzik egy metszőfogam, a fogszabályzóval tágítunk neki helyet és majd ha nagyobb leszek beültetnek egyet. Aztán kiderült hogy mégse helyet kell tágítani, mert túl kicsi az állkapcsom és alul összetorlódtak. Ezután kiszedték mind a négy bölcsességfogam, amiknek még a hegye se látszott....Most megint éjszakai szabályzóm van. Három hét múlva töltöm a 18-at és 8 évesen 2002 decemberében voltam ott először...:D
2012. aug. 28. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!