Ez sipojnyílás?
Figyelt kérdés
Kb 1 éve gyökérkezelt fog felett van egy duzzanat kissé fáj és a fejem is sajog tőle ez sipojnyílás ?
ha igen elég csak kihúzatnom a fogat vagy szájsebészetre kell menni?
2012. máj. 29. 20:10
1/4 anonim válasza:
Megmenthető a fogad egy resectio-val / gyökércsúcs csonkolás-sal/, vagy egy cystectómiá-val /cysta eltávolítás/ Szájsebészt keress fel a problémáddal.
2/4 A kérdező kommentje:
nem igazán szeretnék szájsebészetre menni ha csak simán kihúzatom akkor magától távozik a váladék nem?
2012. máj. 29. 20:27
3/4 anonim válasza:
Nem vagyok orvos, de nekem két cisztám volt. Az egyik kicsi, nem is éreztem, hogy ott van, csak a röntgenen lehetett látni, a másik az nagy volt. Nekem mindkét fogam kihúzta a doki - aki szájsebész is -. Amelyiken a kicsi volt azt nem "bántotta", gondolom kijött a húzással, de a másiknak kikaparta a ciszta falát.
Úgy tudom nem kell feltétlen kihúzni a fogat.
Szerintem mindenképp menj el egy jó szájsebészhez.
4/4 anonim válasza:
Nem kellene kihúzatnod a fogadat. Addig kellene szórakozni vele, ameddig csak lehet. Mégis csak a te fogad, a pótlás meg elég drága mulatság.A kérdésedre válaszolva, ha kihúzatod, akkor is ki kell kaparni a gyulladásos lob terméket, hogy ürülni tudjon a genny.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!