Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hidat szeretnék csináltatni....

Hidat szeretnék csináltatni. Mivel jár ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sajnos kb 2 hónapja ki kellett húzni a bal felső 5-ös fogamat, és nagyon látszik, ha mosolygok, így mindenféleképpen pótolni kell. Szeptemberben megyek férjhez, addig meg kell lennie.

Hidat szeretnék csináltatni, mivel az implantátumtól tartok (taszít a gondolat, hogy egy fém, idegen dolog legyen összenőve a csontommal az arcomban, nagyon "véglegesnek" tűnik, ha bármi baj lesz vele - márpedig ahogy hallom, lehet vele baj: fáj, zavar, kilökődik, begyullad tőle az egész arc, leszakad az íny és egyéb borzalmak -, nem lehet csak úgy megszabadulni tőle... szóval nem szeretnék beültetést). Tudom, hogy a híd nem jó olyan szempontból, hogy le kell csiszolni hozzá a két határoló fogat, de ez van, nincs más megoldás (hallottam egy új eljárásról, csiszolásmentes híd, amikor a határoló fogakból csak a tömést fúrják ki, ha volt bennük, és azok a kis üregek lesznek a pillérek, de sajnos nem alkalmasak erre a beavatkozásra a fogaim, túl sok bennük a tömés, és most is lyukasak).

Azt szeretném megtudni, hogy pontosan mivel jár a híd elkészítése? Fáj-e a csiszolás? Mekkorára csiszolják a fogat? Ha most lyukasak a fogaim, előtte be kell őket tömni, vagy a csiszolásnál úgyis mindegy? Utána mennyi idő, míg elkészül a híd? Felragasztás után tartós és gondmentes, vagy le szokott esni például? Körülményes a tisztítása? Hogyan kell? Lehet vele ugyanúgy enni, mint korábban? Milyen anyagból ajánljátok vagy épp nem ajánljátok a hidat, és körülbelül mennyibe kerül (vidéken, észak-kelet Mo-i vagyok)?

Sok a kérdés, tudom :). Előre is nagyon köszönöm, ha valakinek van türelme válaszolni mindegyikre!

2012. máj. 20. 21:07
 1/3 A kérdező kommentje:

Ja, és mielőtt valami kötekedő kedvű felhasználó azzal jönne, hogy milyen igénytelen lehetek, hiszen most is lyukasak a fogaim, meg már így is tele vannak töméssel - nem tehetek róla. Ez sajnos családi örökség, alapból gyengék és könnyen romlóak a fogaim, pedig nagyon kényes vagyok az ápolásukra és az étkezésre is oda figyelek :(((

Amúgy 26/N vagyok.

2012. máj. 20. 21:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Mivel egy kisőrlőd hiányzik, elég csak egy fogadat, a 6-ost lecsiszolni, és így, előre fele egy lengőtagos hidat készít akkor oda a technikus.A csiszolás nélküli hídban az a poén, hogy két jól elhorgonyozott lyukat fúr az orvos a 4-es, és a 6-os fogadba, amikbe a technikus megönti a tömést, és ez a két tömés fogja közre a pótolandó fogat. Nem tudom, értelmesen le tudtam írni? A tömést, a fogorvos beragasztja a kifúrt lyukakba. Na már most, ha nagyon szépet, a legjobbat akarod, akkor cirkóniumból csináltasd /90 ezer/fog körül van az ára/ Ha jót, és aránylag szépet akarsz, akkor porcelánból csináltasd /25ezer/fog-tól, a csillagos ég is lehet az ára, attól függ, hogy hol csináltatod/ E kettőn kívül már csak rosszabbak vannak, azok ugyan jóval olcsóbbak, de nem ajánlom. Ha kérdésed van, írhatsz privit is.

Egy fogorvosi asszisztens

2012. máj. 20. 21:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Így néz ki a csiszolás nélküli inlay-os híd [link]
2012. máj. 20. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!