Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Meg szeretném csináltatni...

Meg szeretném csináltatni elöl az egyik szemfogamat,? Mert hiányzik 2 éve sajnos letört és nem lehet megmenteni. Szerintetek milyen módszer van rá és kb mennyibe kerülne 1 db műfog. Mellette lévő 2 fogam még megvan csak tömöttek.

Figyelt kérdés

2012. ápr. 22. 09:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az lenne a legegyszerűbb ha elmennél egy fogorvoshoz, ő mindent kérdésedre tud válaszolni.

Nekem anno ( 6-7 éve) le volt törve egy fogam, ráépítettek, olyan gyönyörű lett, észre sem lehet venni hogy az nem a saját fogam.

Akkor fizettem érte 50 ezer ft-ot.

Mondjuk magánorvosnál.

2012. ápr. 22. 09:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy a 4-es fogadat lecsiszolják, és így egy 2 tagú lengő hidad lesz. 1 fog, az 25 ezertől, a csillagos ég.Itt, ebben az esetben, 2 tagot számolj.
2012. ápr. 22. 09:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha viszont, még lehetne gyökér kezelni, gyökértömés után, egy csapos fogat készíthet rá a fogtechnikus.

Második voltam.

2012. ápr. 22. 09:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Nekem ki lett húzva annak az a fogam úgyhogy itt már gondolom csak műfog lehet. Majd elmegyek a dokihoz és megkérdezem, de mondom itt hátha gyorsabban kapok választ:)
2012. ápr. 22. 11:57
 5/10 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb és leggyorsabb megoldás a korona. Lecsiszolják a két mellette lévő fogadat (szép hegyesre), másnap vagy harmadnap (attól függ ilyen gyors a fogtechnikus) felrakják a koronát, és tökéletes a mosoly. Fogorvostól függ, de most olyan 20-25e/fog körül van a korona (3 fognál ez 60-75e)

Ha több pénzed van, és a mellette lévő fogaid viszonylag jó állapotúak, de nem akarod a csiszolást, akkor van implantátum. Ez egy titán szög, amit az állkapcsodba csavaroznak, majd 4-6 hónapig pihen ez a szög, hogy "csontosodjon", elfogadja a szervezeted. Utána felcsavarozzák rá a végleges fogadat.

A titánszög 80e vagy több, és még kell a felépítmény is (a fog). Első fognál azért gáz, mert hónapokig vársz a beültetés miatt, viszont természetesebb, és nem 3 fogat tesznek vele tönkre.

Nekem is hiányzik az egyik első fogam (a metsző mellett), korona lesz, csak le kell csiszolni hozzá az egyik metszőt is, amitől tartok egy kicsit.

2012. ápr. 24. 01:20
 6/10 A kérdező kommentje:
Oké értem köszi. Amúgy a csiszolás az nem fáj. Nekem az egyik hátsó fogamba magasra lett rakva a tömés mert nem tudtam rajta harapni és abból lecsiszoltak azóta nincs vele gond:D meg se éreztem csak a hang a zavaró.
2012. ápr. 24. 16:26
 7/10 A kérdező kommentje:
Gondolom röngten is kell hozzá vagy nem?
2012. ápr. 26. 13:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Amúgy itt nem tudom nekem mennyi lenne az egy fog, anyumnak az első 6ot csinálták meg elöl és az került 80000 Ft-ba, neki is lecsiszolták és úgy rakták fel a fogat!
2012. ápr. 26. 19:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Mindenhol mások az árak, legalábbis a magánpraxisú orvosoknál. Ahova én járok, ott 26 egy porcelánfog
2012. ápr. 28. 22:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Itt 24000 ft lenne mert két fogra raknák rá és 2 fogat kell csiszolni egy fog így 12000 ft!
2012. máj. 7. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!