Húzassam ki a fogam vagy szenvedjek vele?
Bal felső 5. ös fogam feletti ínyből folyamatosan genny nyomható ki 1 éve. Mellette lévő fog ki van húzva, az a mellett lévő fogam pedig elkezdett fájni mint állat. Tehát az egész bal felső sor KO.
Már csak a ferdén növő bölcsesség fogam van ami ép.
Fogorvosom azt mondta ezeknek már nem lehet semmit csinálni, elhalt, szerinte bírt 3 évet miután megcsinálta, és kész. De nekem sajnos nem ennyi, hogy 18 évesen csak bal oldalt tudok rágni, és 5 éven belül az is tönkre fog menni ahogy érzem.
Mit lehet ennek csinálni ? Mert ha kihúzom lehet nem fog fájni, viszont nem fogok tudni mivel enni.
(1 kisőrlőt és 1 nagyőrlőt akar kihúzni, 1 nagyőrlő már offolva van bal fent, meg egy bal lent.)
De kellene valami a helyére. Ha kiszedetném az összes fogamat ami durván alászuvasodott a tömésnek akkor -7 fognál járnék összesen. Ennyi fogpótlásra sosem lesz pénzem, nincs az a tisztességes munka itthon amivel meg lehetne keresni.
Nézegettem olcsó megoldásokat, azoknak annyi a hátránya hogy a maradék fogaim is kiszedné 10 éven belül.
Azon gondolkozom hogy amióta meg lettek "csinálva" a fogaim folyamatosan torokgyulladásom van, és kezdenek fájni az ízületeim is elég érdekes helyeken.
Ha ma este sem fogok tudni aludni kiszedetem.
---
Amúgy nem értem miért az amalgánt nyomatják még mindig, mikor már elég régóta elérhetők a jó minőségű inlay-ek, csak hát megnézném hány sztk-s fogorvos ért hozzá. De jó nekünk a szr is, főleg ha csak arra van pénz. :@
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!