A foggyökér rezekció nagyon fáj? Javasoljátok, vagy
inkább húzassam ki?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a góc kiújulhat, meg amúgy is kb 50 %, hogy sikerül. Az a minimum, hogy a fogon lévő koronát dobhatom ki, és csináltathatok újat. Az min. 30 e Ft, és lehet, hogy a semmiért? Vagy legyek hónapokig fog nélkül? Amíg kiderül, hogy sikerült-e? Legelől van.
Ráadásul szoptatok még, antibiotikumot tuti nem szedhetek rá. De a fogorvosom azt mondta ne nagyon várjak már vele, mert elég nagy a góc. Csomókban hullik a hajam tőle.
2010. okt. 15. 13:54
1/7 anonim válasza:
Én a helyedben konzultálnék a fogorvosommal, hogy mit javasol, mikor van rá kevesebb esély, hogy gyógyszereznem kell magam.Ha a húzás, akkor sajnos húzás. :(
2010. okt. 15. 14:04
2/7 anonim válasza:
Ha csak a rezekciótól félsz, akkor ne aggódj, mert simán ki lehet bírni. Mondom ezt úgy, hogy én se vagyok hős ha ilyen helyre kell mennem. Szerintem meg fogod bánni ha kihúzatod.
Légy bátor!
2010. okt. 15. 14:05
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást. Olvastam róla a neten, elég horrorisztikusan hangzik. Igen félek tőle, meg attól, hogy most kidobom a koronát, csináltatok másikat, aztán pár hónap múlva kiderül, hogy mégsem sikerült, akkor húzathatom ki, és újabb fogpótlás. Meg sem állok 100 e ft-ig még Sztk-ban sem.
2010. okt. 15. 15:22
4/7 A kérdező kommentje:
A fogorvos nem javasolja a húzást, lévén hogy első fog.
2010. okt. 15. 15:22
5/7 anonim válasza:
Hallgass az orvosra, érdemes mindent megpróbálni ha egy fog még menthető! Ha elérzéstelenítik nem fog fájni.
2010. okt. 15. 17:34
6/7 anonim válasza:
Ha jó a széli záródása a régi koronádnak, nem kell levenni a resectió miatt. A resectiót helyi érzéstelenítésben végzik, felvágják az ínyedet, egy kicsi csontablakot vésnek, vagy fúrnak ki, és azon keresztül kikaparják a cystát. Nem fog fájni, ne félj! Utána pár öltéssel összevarrják a sebet. A varratszedést a fogorvosod is elvégezheti. A műtét után ugyanúgy kell eljárni, mint a foghúzás után! Tejet, tejterméket nem szabad sem enni, sem inni 2-3 napig.
2010. okt. 16. 12:26
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
Az jó lenne, ha a fogorvos is ki tudná szedni a varratokat, mert jelenleg az is probléma nekem, hogy hogy megyek el a szájsebészetre. (Pici babám van, nem tudom kire hagyni.) A fogorvosom legalább rendel délután is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!