Folytassam az idegkezelést vagy húzassam ki?
2 hete bedurrant a jobb alsó 6-os fogam. Elmentem dokihoz aki a kérésemre nem húzta ki helyette idegkezelést javasolt.
Már voltam 4-szer, de még mindig nagyon fáj. tett bele gyógyszeres tömést amit ügyeleten ki kellett kapatni, mert ismét bedurrant a fogam.
1 napig jó volt, de ma megint kínlódom csak.
Folytassam vagy ne?
Nekem még mindegyik fogam meg van így nagyon félek a húzástól..
Kinek tartott sokáig az idegkezelés? És meddig? Utána jó lett tényleg? tud rajta enni?
Elvileg ha jól gyökérkezelik a foga, tehát mindent kiszednek, akkor nem gyulladhat be újra. Valami nem sikerült a gyökérkezelésben, vagy a gyulladás nem a fogban, hanem a fog alatt van. A dokidnak gyökérkezelés előtt mindenképp kellett röntgent csinálnia, hogy tudja hol vannak idegek a fogban, ha alatta lett volna begyulladva, azt látnia kellett volna.
Esetleg kéne csinálni mégegy röntgent, hogy valóban ki van e rendesen pucolva, illetve, hogy nincs e az állkapocsban a gyulladás.
A gyökérkezelés általában 1-2 hétig tart, gyökérkivétel, 2 gyógyszeres tömés, végleges tömés.
Szia!
mintha csak én írtam volna e sorokat... ugyanez a helyzet nálam is. hetek óta gyökérkezelik a felső 6osomat, és szar továbbra is. hetente többször megyek a dokihoz, szinte már hazajárok. volt RTG, minden, semmi extrát nem mutatott. a fájdalom nálam is olyan, hogy van 1-2 nap, amikor kezdek fellézegezni, hogy csoda történt, meggyógyult a fogam, de másnap bedurran. most is éppen rohadtul fáj annak ellenére, hogy a doki szerint már nincs benne semmi. én érzem, hogy a gyökér körül van begyulladva, mert ha nyomom a fogam feletti ínyt, az is marhára fáj. én sem értem, miért nem akar már helyrejönni, már én is a húzatást fontolgatom, mert ez kibírhatatlan, pláne így vizsgaidőszak elején. én azt tudom neked javasolni, ha a fogfájásod nem megy a hétköznapi teendőid rovására, tudsz koncentrálni a feladataidra, akkor próbálj meg türelemmel lenni, és tovább csinálni a kezelést. nekem azt mondta a doki, hogy többgyökerű fogak gyökkezelésénél ritkán megy úgy minden, mint a karikacsapás, sokáig tarthat, mire maradéktalanul fel sikerül számolni a gyökércsúcsi gyulladást. amúgy én is kíváncsi vagyok, kinek meddig tartott ez a tortúra, mire tünetmentes lett a foga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!