Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Sütőpor vagy Szódabikarbóna?

Sütőpor vagy Szódabikarbóna?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb a fogfehérítésre? Megoszlanak a vélemények itt a gyakorin...

És ezt a fogkrémre szórjuk vagy a fogkefére?

2009. jún. 22. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Bevizezed a fogkefédet,s rászórod a szódabikarbónát.
2009. jún. 22. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Én úgy tudom,hogy a szódabikarbóna,de nem szabad sokszor használni, mert fogzománcodat károsítja.Én a fogkefére szórok belőle,jól átdörzsölöm kiöblítem,aztán megmosom rendes fogkrémmel is.
2009. jún. 22. 20:54
 3/5 anonim ***** válasza:
54%

Egyik sem! A Fogzománcnak kell az ásványi anyag utánpótlás... Persze a szódabikarbüna tisztít máramennyire, csak nem pótol semmit, a zománc pedig csak gyengül.

Van ezeknél jobb módszer is Fogpor-nak hívják.

A

Fogpor

Igy nevezik tudvalevőleg azon porokat, amelyek fogkefe igénybevételével a fogak tisztítására használatosak. Nagyon sokféle anyagot használnak e célra, igy különösen a kréta, Ossa saepiae, különféle szén (p. hársfaszén), horzsa kő, borkő stb. finom porát. A F. illatosítása végett illatos növényporokat, különösen a nősziromgyökér (Radix Iridis Florentinae) porát, továbbá illó olajokat, igy főképen borsosmenta-olajat (Oleum Menthae piperitae) és szegfüszeg-olajat (Oleum Caryophyllorum) kevernek hozzájuk. A F.-okat tetszetős szinüvé is festik. Megjegyzendő, hogy a legtöbb F. nem felel meg céljának, mivel a fogzománcot megsértve, a fogak megromlását elősegíti. Ártalmatlan és jó fogpor a Heider-féle, amely kicsapott kalciumkarbonátból (Calcium carbonarium praecipitatum) és nősziromgyökérporból áll és metaolajjal van szagosítva.

2009. júl. 1. 02:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Fogkrém

Csinálj belőle fogkrémet! Keverj össze

1 teáskanál szódabikarbónát ½ teáskanál finomra őrölt tengeri sóval (kevésbé kalandorok kihagyhatják) és adj hozzá 1 csepp borsmenta vagy fodormenta 100%-os tisztaságú illóolajat néhány csepp vizet. Havonta 1-2x használd, mert erősen oldja a fogkövet és túlzott használata károsíthatja a fogzománcot.

2010. szept. 21. 23:27
 5/5 anonim ***** válasza:
aktív szén a legjobb, akármilyen hülyén hangzik. Tudom, és az ókorban már használták. Vannak most már patikákban és DM, Rossmannban is kapható fekete színű szenet tartalmazó fogkrémek. Nézz rá a linkre, szuper, én ezt használom. [link]
2020. okt. 8. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!