Pótlás nélkül tényleg elkezd sorvadni a kihúzott fog helye és egyéb következményei is vannak?
hát ezt énis hallottam, de ha pl: hid van, (a két szomszédosra rárakva, nem implantátum) akkor sem kap terhelést ott a csont, tehát elvileg befolyásolja a csontsürűséget. Nekem egy hiányzik már pár éve, de még nincs semmi gond. Faternak a leghátsó foga nincs meg már nagyon régen (40 éve) és nem lett belőle gondja. Viszont alúl, legelől (metsző fog) egy már kiesett, és a mellette lévő gyorsan "ráfordult", bár biztos vagyok benne, hogy ez az életkori tartószövet lágyulás.
Viszont a kihúzott felső fogam alatti fog kicsit feljebbjött, 2-3 mm-ert. Hogy van e összefüggés, nem tudom.
De van ismerősöm, nagy "gyakorlata" van a fogpótlásokban, 30 évesen kilazultak a fogai, és most 70 évesen csak műfogsora van, neki is felvetettem ezt a csontritkulásos, kilazulós dolgot, és aztmondta ne képzelődjek :)
Nem igaz, hogy a kihúzott fog helyén sorvadásnak indulna az íny. Hol hallottad ezt?
Tény, a kihúzott fog helyének a teljes regenerálódási ideje 3-6 hónap, de hogy sorvadna ott az íny... hülyeség. Csak óvatosan kell bánni a sebbel a húzás után (pl nem öblögetni).
Második, nem az íny sorvad, hanem a csont.
És igaz, én tapasztaltam is. A fogaim is befordultak és í csontom is leépült. Kb. 3 év alatt. Most fogszabályozóm van, majd implantátumom lesz. Ha rögtön pótoltatom, a fogszabályozó árát megspórolhattam volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!