Fogszabisok, milyen magánrendelőkről vannak tapasztalataitok? Melyiket ajánlanátok szívesen?
22 éves vagyok és most határoztam el magam arra, hogy fogszabályzót rakassak fel. Mivel sajnos a TB már nem támogatja, csak a 18 éven aluliaknak, így én arról kérdezlek Titeket, melyik magánrendelőt ajánlanátok nekem? Én eddig még csak a Madenta Rózsakert fogászati központnál érdeklődtem e-mailben, hogy mondjanak egy körülbelüli árat (nekem is könnyebb így döntenem), de nem kaptam még választ :(
Továbbá kíváncsi lennék arra is, mennyire mélyen kell majd belenyúlni a zsebembe. Mindkét fogsoromra kéne fogszabi, külső bracketes, sima fémszínű lenne, nem kéne semmi extra, max a bracketeken lévő gumik lennének fehérek. Úgy tudom, a huzatások sem olcsóak, plusz a kezelés legvégén éjszakait kell majd hordanom egy ideig, hogy végleg rögzüljenek a fogak.
Előre is köszi a válaszaitokat!
nekem is volt ilyen gumipántom:D az akasztó még mindig rajta van a fogamon
de nekem rugók is voltak már a számban, mindkét oldalon, aztán gombocskák is:) azoknak az egyik végét a fog belső végére kell tenni a másikat meg kívülre:)
szerintem nekem már mindenféle cucc volt a számban 3,5 év alatt
nekem már kinőttek a bölcsesség fogaim, az egyiket ki is húzták, de nem a fogszabályzó miatt
nekem is van drótrugóm :)) plusz külön fémpánt :))
amit nem szeretek a fogselymezés miatt az az, hogy a breketteket már nem gumival, hanem a jobb tartásért drótsodronnyal rögzíti az orvos. na, az kemény, töri a szájat, a fogselyem beleakad :(
egy nincs, ami egy volt osztálytársamnak igen: szájpadlásfeszítő. attól meghalnék!
neked meddig volt a gumipánt?
nyáron új állást kell találnom, mert megszűnik a munkahelyem, és kicsit ciki lenne gumipánttal járni dolgozni. talán fel sem vennének :(
nem sokáig volt benne, 2 hónapig ha jól emlékszem
rúgók viszont több ideig, ha mosolyogtam hátul látszódtak a rúgók ismerőseim folyton ezzel viccelődtek, azok 3-4 hónapig is bent voltak
ja az rugó, amúgy nekem is van füzérliga, ligatúra a számban
legalább 3 helyen, fent már fém van nem műanyag, de most utoljára lent is 2 helyen már fém van
Ha indokolt, mindenképpen vágj bele! Gondolj arra, hogy a kacska fogak rosszul érintkeznek, és megindul rajtuk a szuvasodás (sajnos, nálam bekövetkezett, de én 37 évesen álltam neki).
A fogakat úgy állítja majd be a doki, hogy fél-egy milliméter helyköz legyen közöttük. Úgy nem fognak érintkezni, és nem romlanak majd olyan gyorsan. Hosszútávon mindenképpen megéri.
Köszönöm a jókívánságokat, neked is hasonló szépeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!