Fogszabisok, milyen magánrendelőkről vannak tapasztalataitok? Melyiket ajánlanátok szívesen?
22 éves vagyok és most határoztam el magam arra, hogy fogszabályzót rakassak fel. Mivel sajnos a TB már nem támogatja, csak a 18 éven aluliaknak, így én arról kérdezlek Titeket, melyik magánrendelőt ajánlanátok nekem? Én eddig még csak a Madenta Rózsakert fogászati központnál érdeklődtem e-mailben, hogy mondjanak egy körülbelüli árat (nekem is könnyebb így döntenem), de nem kaptam még választ :(
Továbbá kíváncsi lennék arra is, mennyire mélyen kell majd belenyúlni a zsebembe. Mindkét fogsoromra kéne fogszabi, külső bracketes, sima fémszínű lenne, nem kéne semmi extra, max a bracketeken lévő gumik lennének fehérek. Úgy tudom, a huzatások sem olcsóak, plusz a kezelés legvégén éjszakait kell majd hordanom egy ideig, hogy végleg rögzüljenek a fogak.
Előre is köszi a válaszaitokat!
nekem is damon önglírozós fogszabályzóm van
lent is és fent is
260.000Ft/állkapocs, és az én fogorvosomnál 10.000Ft/aktíválás
és még a kezelések, röntgen, meg minden
már több, mint 3,5 éve van fogszabályzóm
és most járok kb 900.000 és 1.000.000 forint között, amit már költöttem
nem volt foghúzásom, az én fogorvosom nem szereti ezt a módszert, ő mindent megtesz, hogy megtarthasd a fogaidat
ő egy elég drága orvos, sok külföldi is jár hozzá
meg ő is jár folyton külföldre továbbképzésekre, hogy a lehető legjobb és legújabb technikával tudjon dolgozni
neki fontos, hogy ő is elégedett legyen a végeredménnyel és tényleg nem olcsó
viszont nekem megér ennyit, hogy utána egy életen át szép legyen a mosolyom:)
én válaszolgattam az elején.
azért sztem a damon nem szokott ilyen sokáig tartani, ált. 1-1,5 év alatt végeznek. sztem az előző kommentelőnek olyan spéci fogászati problémája lehet, hogy azért tart már ilyen régóta.
végösszegben a régi és a modern eljárás nagyjából ugyanott van, csak a réginél a sok részletből adódik össze, a modernnél az elején kell egy nagyobb összeget kifizetni.
ha csak egy-másfél évig hordod a modernet, az is olyan 5-600 e ft-ra jön ki.
amúgy tényleg nekem kicsit más problémám van
nekem nem az a bajom, hogy nem férnek el a fogaim egymás mellett
amúgy nem szembetűnő a problémám, nehogy azt higgyétek, hogy ilyen nagyon előre ugró állkapcsom van:)
csak elég nehéz beállítani a középvonalamat
nekem is az van szétcsúszva :) a felső jobbra, az alsó balra :)
a doki először azt mondta, hogy 2 év rögzített + 2 év éjszakai lesz a szabályozás, de már most látom, hogy bőven túlfutunk rajta :)
a rögzítettben x idő a mozgatás x idő meg olyan, hogy rgzülni hagyja. a két időmennyiség azonos.
tavaly május végén kezdtük, és még nagyon szembetűnően kacskák a fogaim, és a közelében sem járunk a középvonalaknak.
nekem alul nem húztak, sztem ott nem is csinálja meg (nem is ragaszkodott volna az orvos az alsó szabályozáshoz, én kértem), mert nincs hova pakolni a fogakat, és meg akart kímélni a sok húzástól.
én a héten kaptam rubber bandet, olyan, mintha zabla lenne a számban :) és most étterembe kell mennem :I
A Damon-ról én is olvastam, hogy kevesebb ideig kell hordani, de ha valakinek speckó baja van, akkor több időbe telik ezzel a módszerrel is. Amikor mi elmentünk még iskolás koromban sulifogászatra, akkor minden alkalommal mélyharapást állapítottak meg nálam... A felső fogsorom elülső fogai is előre állnak kicsit, szóval szerintem nekem is beletelne min 3 évbe, hogy rendbehozzák.
A rubber band egyébként nem az a rúgó, ami kétoldalt van, hátul?
nem, a rubber band vagy elastics ez a gumipánt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!