Tömés után egy hónappal fáj a fogam harapásra, hidegre melegre, szívogatásra, ez normális?
Ennyi idő után nem volna szabad,hogy fájjon!Vmi nem kóser.
Lehet, hogy nagyon aláfúrt, ezzel megbolygatva az amúgy is érzékeny fogidegeket.
A hideg-melegre érzékenység még nem jelentene komoly problémát,mert sok esetben spontán elmúlik. A baj inkább az, ha harapásra,nyomásra fáj,mint írod.
Valószínű-bár nem kívánom és remélem nem igy lesz,hogy gyökérkezelés lesz a vége.Ezt abból gondolom, hogy ha nagyobb fogrészt eltávolított a doki és mégis fáj, utána már csak ez marad...vagy a húzás.
Mindenesetre egy röntgennem ártana,kideriteni,mi a baj.
Minden fogászati kezelés után-pl.fogkölevétel után is-pár napig érzéken a fog.Az egy hónapot már soknak tartom, ennyi idő után azért nem szabadna ,hogy fájjon!
Sztem menj vissza a dokihoz,aki kezelt,de legjobb lenne,ha talán mégis máshoz mennél és megnézetnéd alaposabban,mert aki tömte,úgyse fogja elismerni, ha netán hibázott.(sajnos tapasztalatból beszélek:(
Szerintem indokolt lenne kivenni azt a tömést és újra betömni. Lehet hogy a félresikerült tömés alatt maradt egy kis szuvasodás vagy baktérium - ezért lehet hogy egy sima tömés nem lesz elég és pulpasapkázni vagy gyökérkezelni kell.
Az érzékenységet okozhatja a lehúzódott ínyed vagy a fogorvos mivel a kelleténél nagyobb lyukat csinált - így vékonyra faragta a koronád szélét. De ezt majd pontosan a fogdoki fogja megállapítani.
Sok sikert a fogorvosnál és jobbulást a fogadnak! :)
Nekem eddig kétszer volt hasonló, és gyökérkezelés lett a vége. (De én már hajlok arra, hogy kéne valami általános kivizsgálás, mert nem tudják megmondani, mi a fenétől gyulladtak be.)
Mindenképp menj megbízható fogorvoshoz, mert ez magától nem fog javulni, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!