Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tömés után egy hónappal fáj a...

Tömés után egy hónappal fáj a fogam harapásra, hidegre melegre, szívogatásra, ez normális?

Figyelt kérdés
Körülbelül egy hónapja tömettem az egyik első fogamat alul. Viszonylag kis szuvasodás volt de a doki ennél nagyobb fogrészt távolított el, ami később megtudtam egy másik dokitól, nem nagyon volt indokolt. De nem is ez a lényeg. Pár napig a tömés után érzékeny vol a fogam, aztán hetekig semmi. Most a napokban oylan probléma lépett fel, hogyha szívogatom, akkor benyilaló fájdalmat érzek (elég erőset, de kibírható azért), érzékeny a hidegre-melegre (szintén fájdalmat érzek ilyenkor egy egy pillanatra de intenzíven) illetve harapásra, nyomásra is fáj. Szerintetek mit lehet kezdeni vele, és mi lehet a baj?

2012. márc. 25. 16:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Ennyi idő után nem volna szabad,hogy fájjon!Vmi nem kóser.

Lehet, hogy nagyon aláfúrt, ezzel megbolygatva az amúgy is érzékeny fogidegeket.

A hideg-melegre érzékenység még nem jelentene komoly problémát,mert sok esetben spontán elmúlik. A baj inkább az, ha harapásra,nyomásra fáj,mint írod.

Valószínű-bár nem kívánom és remélem nem igy lesz,hogy gyökérkezelés lesz a vége.Ezt abból gondolom, hogy ha nagyobb fogrészt eltávolított a doki és mégis fáj, utána már csak ez marad...vagy a húzás.

Mindenesetre egy röntgennem ártana,kideriteni,mi a baj.

Minden fogászati kezelés után-pl.fogkölevétel után is-pár napig érzéken a fog.Az egy hónapot már soknak tartom, ennyi idő után azért nem szabadna ,hogy fájjon!

Sztem menj vissza a dokihoz,aki kezelt,de legjobb lenne,ha talán mégis máshoz mennél és megnézetnéd alaposabban,mert aki tömte,úgyse fogja elismerni, ha netán hibázott.(sajnos tapasztalatból beszélek:(

2012. márc. 25. 16:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha szívogatod, és akkor érzed, hogy érzékeny, akkor nem zár jól a tömésed. Ha ráharapásra fáj, akkor már be van gyulladva a gyökérhártyád, és valószínű, hogy gyökérkezelni kell. Menj vissza afogorvoshoz, és csináltass egy RTG-t. Azon mind a két probléma látható lesz.
2012. márc. 25. 16:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem indokolt lenne kivenni azt a tömést és újra betömni. Lehet hogy a félresikerült tömés alatt maradt egy kis szuvasodás vagy baktérium - ezért lehet hogy egy sima tömés nem lesz elég és pulpasapkázni vagy gyökérkezelni kell.

Az érzékenységet okozhatja a lehúzódott ínyed vagy a fogorvos mivel a kelleténél nagyobb lyukat csinált - így vékonyra faragta a koronád szélét. De ezt majd pontosan a fogdoki fogja megállapítani.

Sok sikert a fogorvosnál és jobbulást a fogadnak! :)

2012. márc. 25. 16:52
 4/12 tetris ***** válasza:
100%
Vissza kell menned a rendelésre, mert a tömés alatt begyulladt a fog. Ebből gyökérkezelés lesz! Mielőbbi javulást kívánok!
2012. márc. 25. 18:10
 5/12 anonim válasza:
100%

Nekem eddig kétszer volt hasonló, és gyökérkezelés lett a vége. (De én már hajlok arra, hogy kéne valami általános kivizsgálás, mert nem tudják megmondani, mi a fenétől gyulladtak be.)

Mindenképp menj megbízható fogorvoshoz, mert ez magától nem fog javulni, sőt...

2012. márc. 25. 19:30
 6/12 A kérdező kommentje:
Ó hogy rohadna meg ez a s*ggfej... :\ Az a baj nekem a körzeti orvosom ekkora paraszt... Mikor voltam a magándokimnál akkor ő mondta hogy feleslegesen lett eltávolítva nagyon sok foganya, és ezt nem így kellett volna. Direkt erre mennek, hogy utána csináltatni kelljen a végén a fogat és az már nincs ingyen? Mert nekem kezd ez lejönni a dolgokból.
2012. márc. 25. 20:22
 7/12 A kérdező kommentje:
Holnap megyek el a dokihoz, a rendesebbikhez, aki észrevette azt hogy túl sok foganyagot távolított el az a marha. Szerintetek mire számíthatok majd? Észrevettem ha nagyon megnyomom sem fáj már, viszont ha szívogatom akkor elég keményen be tud nyilallni, illetve akkor fáj még ha hideget vagy meleget veszek a számba. Lehetséges hogy csak a tömés nem zárna jól? Vagy ebből mindenképp gyökérkezelés lesz? :(
2012. márc. 27. 19:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Talán a szuvas részt rendesen kiszedte az előző orvos, és akkor nem kell utána fúrni, de a tömést mindenféleképpen ki kell cserélni benne, mert nem zár jól.Talán még alá sem bélelte.
2012. márc. 27. 19:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Azt mondod akkor azért reménykedhetek? Mert tényleg van hogy szívogatásnál oltárira fáj, meg hideg melegre, de van hogy egész nap semmi, harapásra sem, meg még volt ma olyan is hogy a hideget meleget is nagyjából bírta. Fájt akkor is picit, de nem annyira mint mondjuk szívogatásnál.
2012. márc. 27. 20:04
 10/12 anonim válasza:
100%
Megkérdezhetem, hogy mi lett az ügy vége? Mert nekem is fáj ráharapásra.
2012. jún. 14. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!