Van még azért tényleg remény a foggyökerem megmentésére, vagy tényleg csak azért próbálkozik a dokinő hogy elmondhassa hogy ő megpróbálta?
Iszonyatosan gyenge, rossz fogaim vannak.Sajnos ez örökletes, a családban egy embert nem tudok, akinek épp és egészséges fogai lennének. :(
Pár hete elölről 3 fogam tört le, így eljött végképp az ideje a koronának.Jöhét kedden kellet volna mennem hogy elkezdje a fogorvos előkészíteni a fogamat.
Hétvégén begyulladt az első fogam, így tegnap lementem hogy legalább gyógyszert írjon fel.
A doktornő azonnal székbe ültetett és megfúrta a fogamat hogy van-e tályog a gyökéren.Azt mondta ha nem muszáj nem húzná ki, mert hogy a koronához jobban járok ha legalább a gyökér bent marad hogy ne sorvadjon az ínyem.
Nem látott tájogot, így antibiotikumot tett bele, nem is tömte be a lyukat.
Jövhéten ha lemegy a gyulladás gyökér-tömi, ha nem akkor kénytelen húzni.
Meséltem anyámnak, és azt mondta hogy az ő tapasztalata szerint ez csak gyenge próbálkozás, és hogy a helyembe azonnal kihúzatta volna (hozzá teszem amikor beadta az injekciót azt hittem húzni fogja, nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek a fúrófejek láttán), mert ha most le is megy a gyulladás és betömi, akkor is előbb utóbb kikell húzni, és csak fölöslegesen kínoznak most.
Ugye ez csak az ő negatív hozzá állása, és azért van olyan akinek hat ez az antibiotikum?
Köszönöm.Tudom hogy jót akar, eddig ő a legnormálisabb fogorvos akivel találkoztam, pedig jártam már egy párnál.
Csak úgy megijesztett anyu azzal hogy azt mondta hogy a családban meg ismerősei között is eddig csak olyanok voltak, akiknél ugyan ezt végig játszották hogy furták, gyógyszerezték, csapozták aztán végül csak kikellet húzni.
De akkor ezek szerint van ellen példa is.Hát remélem én is az ellen táborba fogok tartozni.
Mondjuk azt mondta tegnap a doktornő, hogy ha esetleg amikor fent van már a csapos korona, és úgy gyullad be, akkor le lehet a gyökércsúcsot fűrészelni, és akkor még mindig bent van azért a gyökér, ami nem hagyja hogy elsorvadjon az inyem.
Bár minden fogorvos így is tenne, akkor talán még lenne fogam....
Az előző fogorvosunk 2 fogamat húzta ki.Mind a kettő rágó volt, lementem mondtam hogy fáj, miután kívülről nem volt rajta látható lyuk, fogta és kihúzta érzéstelenítés nélkül, ugyanis hiába adott injekciót a gyulladt fogra nem hatott.
Ilyen eszébe se jutott mint a mostani dokimank, hogy nézzük már meg mitől fáj...
Osztálytársnőm múlthéten ment el fogászatra mert fájt a foga, de már annyira hogy nem is érezte melyik fáj pontosan.A dokija fogta és az egyiket kihúzta mondván ha elmúlik a fájdalom akkor jót húzott ki, ha nem kihúzza a másikat is...
Azért igen, egy tömésen nincs nagyon pénze a fogorvosnak, ha kihúzza és pótolni kell, azon viszont annál több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!