Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit jelent az mikor kicsit...

Mit jelent az mikor kicsit meg van dagadva az arcod, ahol a fogad is fáj, és ott zsibbad az arc?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!
2009. máj. 24. 14:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
52%
Ezt a fogadat húzasd ki de minél előbb én 2 évet vártam és úgy begyulladt h elkezdett csak úgy magától "foszlani" a fogam... Nagyon nehezen húzták ki mert alig volt már fogófelület 1 órát szenvedtem még kihúzták de csak azért mert nem volt fogófelület és sokáig vártam! :S:(
2009. máj. 25. 16:07
 22/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ, ha van még valami észrevételetek akkor írjatok. előre is köszi.
2009. máj. 25. 17:44
 23/34 anonim ***** válasza:
76%
21:28-as: azért, mert neked nem fájt, honnan veszed, hogy másnak sem? Minden eset más és más. Nekem fájt, mégpedig nagyon. És igen, nem szívesen adott érzéstelenítőt a doki, mégpedig azért, mert azt mondta, hogy a gyulladt ínyembe ha nem muszáj nem ad, mert nem egészséges.
2009. máj. 27. 06:09
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazság, hogy alapesetben injekciós érzéstelenítéssel egyáltalán nem fáj a gyökérkezelés, DE:

Egy gyulladt foggyökér, ami ráadásul régóta van gyulladásban ,olyan genyzacskót alakít maga köré, hogy oda az injekciós folyadék nem hat, ezért szokott fájni a gyulladt fog húzása, és ezért hiszi a páciens, hogy "nem hat" az érzéstelenítő.

Érdemes antibiotikummal, gyulladáscsökkentővel 4-5 napig kezelni , hogy visszahúzódjon a gyulladás mértéke

2009. máj. 27. 08:32
 25/34 A kérdező kommentje:
Tehát azt javasoljátok hogy inkább húzassam ki? egyébként én inkább kihuzatom,mint hogy gyökérkezeljék.
2009. máj. 27. 12:57
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem sok fogad hiányzik ,akkor inkább húzasd ki, főleg ha hátul van, mert azoknak amugy is bonyolult és nehézkes a gyökérkezelése (3-4 gyökércsatorna)
2009. máj. 27. 14:04
 27/34 A kérdező kommentje:

Eddig két 4-es fenti fogamat húzták ki 7 éve, mert állandó fogszabályzót kaptam,ez a fogam ami fáj az 5-ös (rendessen),

de miután kihúzták a 4-es lett.(ez a fájós fogam fent van bal oldalt,amiről beszélünk, és én amiről írtam).

2009. máj. 27. 14:15
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
06:09. akkor Te szar fogorvosnál voltál. épeszű fogorvos gyökérkezelést nem végez érzéstelenítés nélkül. az egy dolog, hogy gyulladt ínybe valóban nem ésszerű injekciót adni, de ilyenkor előbb erős gyulladáscsökkentőket irnak fel a páciensnek, hogy lejjebb menjen a gyulladás, és kezelhető legyen a fog pár nap múlva.
2009. máj. 27. 19:57
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, mi nem tudjuk megmondani, hogy húzasd vagy gyökérkezeltesd, bízd a fogorvosra, ez a munkája, tudni fogja! Minden eset más. Szerintem jobban jársz gyökérkezeléssel.
2009. máj. 28. 06:04
 30/34 anonim ***** válasza:
Nekem nem is várt a gyulladással meg érzésteleníőt is adott, de még semmilyen egészségbeli problémám nincs (valaki írta, hogy nem egészséges). Gyökérkezelve volt már, de nem iött le a genny és csak nőt, de aztán a másik fogamat is gyökérkezelte (érzéstelenítővel) és ott már le tudod jönni a gennyes váladék. Írt fel gyulladscsökketőt is, de akkor már rég ki volt fúrva. Szerintem inkább gyökétrkezeltesd, mert még szükséged van a fogaidra.
2009. máj. 28. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!