Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kérem, aki tud segítsen. Mi...

Kérem, aki tud segítsen. Mi lehet ez a számban? Mitől van?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, eddig sosem voltak ilyen gondjaim, soha semmi baj nem volt.

Ma észrevettem a szám egyik oldalán belül, a bölcsességfogamhoz közel, de a számon nem az ínyen egy kis vörös hólyagot. Olyan volt mint egy sötét szem tarhonya :))) de tényleg, még az alakja is. Vörös színű volt, megijedtem hogy mi az arra jutottam, hogy inkább kiszúrom minthogy valamikor szétmenjen a számban és rosszul legyek :)

Kiszúrtam és vér jött belőle. Nem sok...

Utána alkohollal fertőtlenítettem, de nem is csípte meg semmi.

Utána szépen eltűnt alig látszott egy kis sebecske.

Most kezd picit nagyobb lenni, de nincs benne semmi csak meg van duzzadva és fehéres. De nem fehér, csak ugye a szájban ha seb van mivel mindig nedves kissé fehéres, átlátszós lesz a bőr úgy tudom.

Szerintetek mi lehet ez? Ugye nem baj, hogy kiszúrtam, nem rákosodhat el vagy kitudja? Én már mindenre gondoltam, nagyon aggódom.

Mitől alakulhatott ki????? Ma napközben lett ez ott szerintem, mert reggel még semmi kellemetlen nem volt napközben vettem észre, hogy van ott valami aztán megnézte és...

Megjegyzés: nem olyan rég (pár hónapja) a másik oldalon volt egy folt, de az nem hólyag volt csak folt. Azt hittem anyajegyem lett a számban, de aztán 1-2 nap múlva teljesen eltűnt. Az is ilyen sötét bordós folt volt. Lehet megharaptam a szám, de észre se vettem?

Mitől lehet ez? Nem volt semmilyen kapcsolatom és nem is veszek a számba semmi olyan dolgot...

Másnak is előfordult már ilyen? Ez a folt dolog 2szer fordult elő, de ilyen hólyag még sosem volt a számban! Nagyon megijedtem. Mi lehet a probléma? A fogaim is jók nagyjából, csak kissé kezdenek lyukadni, de semmi extra.

Nagy a baj? És miért lehet ott vér ugye nincs baj a szívemmel vagy nem kapok agyvérzést vagy hasonlót?

Bocs a pánikért, de már mindenre gondoltam, tudom hogy hülyeség de mégis megijedtem...

Ti mit gondoltok?

Ja és az afta az milyen? Sokszor hallani... de az sárga nem? Ugye ez nem az? Nem fáj észre se veszem ha nem nő olyan nagyra, hogy a nyelvemmel érezzem...

2009. máj. 18. 19:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
túlaggódod a kérdést. nekem is szokott ilyen lenni, 2 nap alatt eltűnik. nem kéne kiszúrkálni, meg semmi ilyen. nekem már a nyelvemen is volt, a számon is. csak kinő aztán eltűnik. nem lesz tőle semmi bajod. lehet egy pici elpattant ér miatti kis bevérzett terület, azért jött belőle vér. és nem, nincs baj a szíveddel és nem kapsz agyvérzést sem. várj 4 napot és ha addig nem múlik el mutasd meg a háziorvosodnak, de sztem 2 nap múlva emlékezni se fogsz rá.
2009. máj. 18. 19:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom hallod milyen egy hipohonder típus vagy :D :D ennyit aggódni :D nyugodj meg nem leszel se rákos se nem kell leamputálni semmidet :) ezek a dolgok eléggé mindennaposak. Folt a szájban: nekem is szokott lenni, nem foglalkozok vele. A kiszúrásra annyit tudok mondani, hogy 3 hete nekem is volt egy pukli a számban és én is kiszúrtam tűvel, valami vízszerű ttrutymó jött ki belőle, semmi bajom nem lett. Nyugika :) nem lesz semmibajod.
2009. máj. 18. 20:00
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Olyan átlátszó néha nekem is van, de azt nem szúrom ki. Csak erre is azt hittem hogy gennyes és mondom mégse a számba follyon majd ki :P (hogy kell leírni a szót fojjon? foljon? mindenhogy aláhúzza :) )

Nem tudom nekem még sosem volt ilyen és akiket kérdeztem azoknak se azért ijedtem meg. Nem tudtam hogy ez átlagos dolog...

Lehet attól is, hogy pofákat vágok és húzogatom a számat? Mert szokásom évek óta, de nem durván... de ilyen kis dologtól is lehet akkor?

Mert akkor nem aggódom ha ez ilyen kis semmiség :)

2009. máj. 18. 20:04
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg megharaphattad belül véletlenül a szádat, és vérhólyagocska lett a helyén. Egészen biztosan megmaradsz, ne izgulj!:)
2009. máj. 18. 20:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor nem foglalkozom vele majd csak elmúlik.

Most vettem észre, hogy ugyanazon a oldalon a nyelvem alatt is van egy kisebb véraláfutás. Fogalmam sincs mitől ráadásul ott belül elég nehezen tudná megharapni az ember, a szájpadlással szemközti rész a nyelv alatt. Én már nem értem :) MÉg ha innék nazt mondanám nem emlékszem mit csináltam... :) mindenesetre köszönöm a válaszokat, nem problémázom tovább.

2009. máj. 18. 20:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Amúgy: folyjon.
2009. máj. 18. 21:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Történhetett akár álmodban is. Vagy rágás közben melléharaptál, csak nem vetted észre.
2009. máj. 18. 21:40
 8/11 A kérdező kommentje:

Tényleg, folyjon. Tudtam, hogy valamelyik alakja kimaradt a szónak... köszi, most már megjegyzem :)

Köszönöm a válaszokat, most olyan kis fehér hólyag van ott, gondolom mert még nem múlt el. Remélem elmúlik, mert nem is fáj meg semmi.

Milyen hülye vagyok, ezen problémázok... köszönöm aki válaszolt, rendesek vagytok szép 7et :)

2009. máj. 19. 13:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Az aphta fehér kis hólyagocska, és baromira fáj... Tapasztalat! :D Egyszer volt egy iszonyat nagy, már nem bírtam és megmutattam a fogorvosomnak. Beecsetelte, amitől helyben összecsináltam magam majdnem, a szemeim bekönnyeztek. Azt mondta semmi kóros csak egy aphta, de sajna ha valakinek egyszer kijön, akkor kijön másodszorra és harmadszorra is. Hasonló a herpeszhez, csak szerencsére láthatatlan helyen ugye.

Ha nem múlik el, gyakran visszajön vagy idegesít, akkor kérdezz rá a háziorvosodnál, vagy a fogorvosodnál hogy mi lehet ez. Viszont a szurkálással csak óvatosan, mert ha egyszer begyullad lehet nagyobb problémát okozol magadnak mint amekkora alapból volt.

2009. máj. 22. 15:35
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi.

Mára már teljesen elmúlt a kis hólyag (helye) és a véraláfutás is.

Tegnap még látszott picit a véraláfutás a nyelvem alatt, de ma már semmi nem látszik sehol az egész számban :)

2009. máj. 22. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!