Repülőgépen tényleg fáj a lyukas fog?
Figyelt kérdés
Körülbelül egy hónap múlva fogok repcsin utazni. Még sosem ültem repülőn, viszont úgy hallottam, hogy a nyomásváltozás hatására nagy fájdalmak keletkezhetnek. Az a gond, hogy elég rosszak a fogaim. Kezeltetem őket rendszeresen, de könnyen és gyorsan szuvasodnak. Van két gyökérkezelt fogam is. Fogorvoshoz természetesen el fogok menni a repülőút előtt, de szeretném tudni, mire számítsak. Valaki már tapasztalta a fájdalmat? Ha mégis fájni fog, elmúlik a landolás után, ugye? Linket is adhattok, mert keresgéltem magyarul és angolul is a témában, de semmi érdemlegeset nem találtam. Köszi a válaszokat előre is!2009. máj. 3. 11:55
1/5 anonim válasza:
Azért nem találtál érdemlegeset, mert ilyen nincs. A repülőgépben kicsi a nyomásváltozás (nem úgy mint 20 évvel ezelőtt) én általában meg se érzem, ha felszállunk, nincs füldugulás se, semmit.
2/5 anonim válasza:
Ha az utazás időpontjában nincsen rossz fogad, akkor semmi baj nem lesz. Már most menj el fogorvoshoz, hogy ha szükséges kezelés, az még biztos beleférjen. Nekem speciel a huzattól fájdul meg a fogam.
3/5 anonim válasza:
Valóban létezik, hogy valakinek megfájdul rossz, vagy gyökérkezelt foga repülőn. én egyébként repültem már többször is mélyen szuvas foggal, de nem lett semmi bajom az általános fülduguláson és elálmosodáson kívül. de többször nem kockáztatnék. amúgy ami különösen veszélyes: frissen húzott foggal nem szabad repülni, mert a nyomáskülönbségtől kiszakadhat a sebből a véralvadék, és nagyon súlyos fogmedergyulladást lehet kapni. ezt már tobb fogorvostól is hallottam.
4/5 anonim válasza:
Nekem soha nem fájt, és nekem nagyon rossz volt 2 fogam, de már nemlehet velük semmi bajom mert kihúzták! Anyumnak amikor voltak hosszabb úton repülővel akkor ott fájt neki, de miután haza jöttek 3 fogát húzták egyszerre! Ha nagyon fáj a foga valakinek akkor repcsin is fájhat! És a nyomás miatt a füled meg a fejed fáj, legalábbis szerintem és már 5-ször ültem repülőn és minig ezek a "dolgok" fájtak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!