Bölcsességfogat csak szájsebész húzhat ki igaz?
az a helyzet, h szeretném kihúzatni a bölcsesség fogaim mert félek, hogy elmozdulnak a fogaim (fogszabályzós voltam).
úgy hallottam, h előbb a körzeti orvosnak kell beutalnia és utána mehetek a szájsebészetre.. de vajon beutal, ha szépen megkérem, csak azért, hogy kihúzassam a bölcsesség fogaim esztétikai okokból? Jajj és még egy kérdés.. csak akkor lehet kihúzni a bölcsesség fogat ha már kinőtt vagy ki lehet előtte is?
Igen csak szájsebész végezheti.
Előtte is ki lehet venni,nem tudom milyen módon,de az öcsémnek is ,így csinálták.Szétzúzták,ha jól tudom.
Attól is függ, maga a fog milyen. Egy ismerősömet egy sima rágófog húzásával is szájsebészetre küldte a doki, mivel már annyira szét volt fúrva, hogy nem mert hozzányúlni. A szájsebész is elrontotta.
A szabálytalan növésű (impaktált), íny alatt levő bölcsességfogak esetén mindenképpen szájsebészhez küld.
Egy teljesen szabályosan nőtt esetén lehet, hogy sima fogorvos is nekilát.
Problémamentes (megvan a korona, meg lehet fogni fogóval, a gyökere lefelé áll) fogat simán kihúz bármely fogorvos. Legalábbis így illik.
Mondjuk a munkatársam feleségél nem sikerült kihúzni, mire a szájsebészhez ért, már szájzárat kapott a sok próbálkozástól és bevérzéstől. 5 napig kórházban volt, szívószálon evett, aztán ki tudta nyitni és helyre tudták hozni a fogorvos pusztítását. De ez azért kivételes eset.
09-14 22:27- es.. nem vagyok kíváncsi a infantilis, majom válaszodra, ezért kár volt ide fáradnod és begépelni a választ.. de úgy látszik nagyon ráérsz (: csak gratulálni tudok (: (egyébként a kérdés azért, került fel, mert úgy tudom a bölcsesséfog kihúzása sokkal komplikáltabb, mint egy sima fogé.. már csak a gyökerek miatt is, és azt szájsebész húzza ki, plusz nálam lehet, h a fogat mielőtt kinőne ki is kell vésni..) szóval a válaszod teljesen értelmetlen és nem elégíti ki a kérdésre adott választ ;)
a többieknek köszönöm (: akkor előbb mindenképp a körzetihez megyek és majd meglátjuk, kihúzza-e ő vagy tovább küld (:
gondold át még egyszer,h mit írtál (: ha meg van a hiba, beszélhetünk :D:D
am meg nem f.sok a fogorvostól, szimpla kérdést tettem fel azzal kapcsolatosan, hogy a sima fogorvos is kivésheti-e a fogam, vagy csak szájsebész.. egyébként meg.. a bölcsességfog teljesen felesleges fog.. nincs semmilyen feladata..és hamar elromlik.. és amint már írtam, esztétikai okokból kell kivésni... fogszabályzós voltam.. és ha kinő arrébb csúsznak a fogak.. már most észrevehető a változás.. tehát NEM nőhet ki ;)
és nem vagyok szőke (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!