Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi fáj jobban, a gyökérhúzás...

Mi fáj jobban, a gyökérhúzás vagy a foghúzás!?

Figyelt kérdés
Csütörtökön megyünk húzatni a gyökeret azaz van kb.: 1 mm a fogamból de több nem! Ezt milyen lesz kihúzatni? Fogamat 2 hete húzták és eléggé kellemetlen volt!:S
2009. ápr. 22. 20:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

ha rendesen meg tudja fogni, akkor nem gáz, máskülönben le kell nyomkodnia az ínyedet, hogy a fogóval hozzáférjen, úgyhogy az ínyed később fájni fog

vagy pedig összeroppantja a fogat, és darabokban szedi ki

nekem személy szerint a gyökérhúzás nem fájt annyira, mint a foghúzás

2009. ápr. 22. 20:22
 2/12 A kérdező kommentje:
amikor megtudtam h ki kell azt húzni (mondjuk gondoltam) sírógörcsöt kaptam, így is nagyon fáj alapból az a fogam dehát... na mind1 van egy olyan hely is abban a "foamban" hogy van már szinte a gyökérben egy lyuk, úgy ki bírja szedni h ne roppanjon össze? És ha összeroppan az mennyire fáj hogyha darabokban szedi ki? :O:O
2009. ápr. 22. 20:27
 3/12 anonim ***** válasza:

ha eléggé lent meg tudja fogni, akkor nem roppan össze, de amúgy a darabokban kiszedés nekem kevésbé fájt, mert könnyebben kijött, nem rángatta, mint bolond az ajtót, hanem szépen kiszedegette

csak vigyáznia kell, nehogy benne maradjon egy kis fogdarab, mert az begyulladhat

2009. ápr. 22. 20:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Technikai szempontból a kettő egy és ugyanaz = mindenképpen a gyökérnek kell kijönni. Egy csupasz gyökér is ki tud jönni egyben, és egy fogas gyökér is bele tud törni. Ha csak gyökér van bent és az nem eléggé hozáférhető, akkor meg kell nyitni, hogy hozzáférjenek. Ezt műtétnek nevezzük, de semmi gáz, mert megnyitja, kiszedi, összeölti, 1 hét múlva varratszedés és szinte nyom nélkül gyógyul.

Aztán lehet implantálni :-) implantcenter.hu

2009. ápr. 22. 22:21
 5/12 A kérdező kommentje:
A második válaszadó megnyugtató, még a harmadik is csak ő abban nem h majd lehet h fölnyitja meg összevarrja! Jusszus atya úr isten! 3-ra megyünk a fogorvoshoz remélem és reménykedem benne h ki bírja húzni és nem kell műtét meg semmi fájdalmasabb dolog! Írtózok tőle! Csak 12 éves vagyok, és rettegek! Szerintem ti akik írtatok ti nem 12 évesek vagytok hanem sztem 22 legalább! De azért köszi h írtatok, majdcsak megnyugszom!
2009. ápr. 23. 13:25
 6/12 A kérdező kommentje:
nagyon nehezen kihúzták, vagy 20szor ment neki ha nem többször! Soha többé nem megyek iklyen rossz foggal el fogorvoshoz, azaz nem hagyom h ilyen rossz legyen!!!!!!
2009. ápr. 23. 17:30
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem 15 évesen húztak 3 ilyen fogam, de gyakorlatilag már 9-10 éves korom óta olyan állapotban voltak, mint amit leírtál. Nagyon szégyelltem, nem szóltam a szüleimnek, hogy rosszak a fogaim, holott gyakorlatilag az ő hibájukból nem mostam fogat 15 éven keresztül, egyszerűen nem tanítottak meg rá, hogy milyen fontos... Aztán bekerültem a gimibe, fogtam magam és elmentem a sulidokihoz, nem érdekelt már az sem, ha hóhérhoz kerülök.

Aztán kifogtam egy nagyon kedves dokit, csinált röntgent, hogy meg lehet-e még menteni őket gyökérkezeléssel, de nem lehetett, ráterjedt a gyulladás a fogam körüli a szövetekre. Nekem is úgy kellett kettévágni a gyökereket, csak úgy tudta kihúzni.

A szüleim azóta sem tudják, hogy van 3 foghiányom. Remélem ti pótoltatjátok (én nem tettem, honnan lett volna pénzem rá?), mert az én esetem jópár évvel ezelőtt történt, mostanra pedig bedőltek a szomszédos fogak, teljesen rossz lett a harapásom. Most fogszabályozóra gyűjtök.

DE nincs rossz fogam! :)

2009. ápr. 25. 13:43
 8/12 A kérdező kommentje:
Nekem fogszabályzóm lesz h ne dőljenek ki a fogaim! És engem se tanítottak meg a szüleim miért fontos! De, ebbe még az a "vicces" h nálunk be kellett írni a tájékoztatóba h el kell menni fogorveshez, áhh ők nem vittek el, ezért 12 évesen - 2 fogam! És engem cseszegetnek, h miért nem mostam fogat meg ilyenek! Miért nem tanították meg!? Ennyi! Am tök normális vagy! =)
2009. ápr. 25. 13:55
 9/12 anonim ***** válasza:

sziasztok

jaj én is így vagyok mint a kérdésíró és az utolsó válaszóló segítsetek nekem. nemrég voltunmk mi is az osztállyal ilyen vizsgálaton azt mondta a fogorvos hogy 4 fogamat ki kellene húzni és egy csomót tömni. én tudom hogy nagyon rosszak a fogaim de már hiába mosom őket fertőzik egymást meg. 6.-os vagyok nekem is elsős korom óta minden évben beírják az ellenőrzőmbe hogy vissza kell menni de sosem vittek vissza a szüleim mindig azt mondták hogy azok még tejfogak majd kipotyognak. nem tudom hogy hatikosan hogy lenne még tejfogam. de mindegy is. én szeretném hogy visszavigyenek de idén sem fognak ezt már msot tudom. ahoz meg túlságosan félek hogy elkezdjek nekik toporzékolni hogy vigyenek vissza. mit csináljak? nagyon fájnak a kezelés? iszonyúan szégyelem amúgy a fogaim. még a fogorvosnak is szégyelem kinyitni. :(

2009. ápr. 25. 17:55
 10/12 A kérdező kommentje:
Énis nagyon féltem elmenni, de én nagymamámnak szóltam h elkéne menni a fogászatra mert húzni is kell kettőt nameg tömni 4-et.1 be van tömve a kettő ki van húzva! A húzás eléggé kellemetlen de nekem az utolsó nagyon rossznál a legerősebb inekciót adta ahoz a fogamhoz amit huszadszorra bírta csak kihúzni. ez a második húzás vt, az első húzás az fájt de azért mert csak egy gyenge inekciót kaptam és ez a fogam másodszorra jött ki! A tömés még lehet h jobban "fáj" mert itt nem kapsz inekciót! Nekem égették is az ínyem abba meg csak annyit éreztem h nagyon büdösvolt de ehez persze adott inekciót! És nekem még az a ciki h oszt.társamnak az apjához járok fogászatra! De, elmentem és megcsinálta ÉS TÚLÉLTEM! Megtapasztaltam milyen is a foghúzás, és megtanultam h naponta 2szer fogat kell mosni (legalább 2szer, de lehet többször is de nem kell túlzásba se esni)csütörtökön ugye húzták a fogam és már egyre kisebb a seb és ennek nagyon örülök mert az előzőnél még mindig van egy kis seb, de már ott birok rágni! Semmi vész, gyorsan túl leszel rajta, és is túl lettem hát nem olyan gyorsan mert a második húzással azzal bent vtam 1 órát még kihúzta:S:S Menj el egyedül vagy mamáddal vagy tesóddal ha van! Én mamámmal mentem h vki legyen ott velem!
2009. ápr. 26. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!