Mi fáj jobban, a gyökérhúzás vagy a foghúzás!?
ha rendesen meg tudja fogni, akkor nem gáz, máskülönben le kell nyomkodnia az ínyedet, hogy a fogóval hozzáférjen, úgyhogy az ínyed később fájni fog
vagy pedig összeroppantja a fogat, és darabokban szedi ki
nekem személy szerint a gyökérhúzás nem fájt annyira, mint a foghúzás
ha eléggé lent meg tudja fogni, akkor nem roppan össze, de amúgy a darabokban kiszedés nekem kevésbé fájt, mert könnyebben kijött, nem rángatta, mint bolond az ajtót, hanem szépen kiszedegette
csak vigyáznia kell, nehogy benne maradjon egy kis fogdarab, mert az begyulladhat
Technikai szempontból a kettő egy és ugyanaz = mindenképpen a gyökérnek kell kijönni. Egy csupasz gyökér is ki tud jönni egyben, és egy fogas gyökér is bele tud törni. Ha csak gyökér van bent és az nem eléggé hozáférhető, akkor meg kell nyitni, hogy hozzáférjenek. Ezt műtétnek nevezzük, de semmi gáz, mert megnyitja, kiszedi, összeölti, 1 hét múlva varratszedés és szinte nyom nélkül gyógyul.
Aztán lehet implantálni :-) implantcenter.hu
Nekem 15 évesen húztak 3 ilyen fogam, de gyakorlatilag már 9-10 éves korom óta olyan állapotban voltak, mint amit leírtál. Nagyon szégyelltem, nem szóltam a szüleimnek, hogy rosszak a fogaim, holott gyakorlatilag az ő hibájukból nem mostam fogat 15 éven keresztül, egyszerűen nem tanítottak meg rá, hogy milyen fontos... Aztán bekerültem a gimibe, fogtam magam és elmentem a sulidokihoz, nem érdekelt már az sem, ha hóhérhoz kerülök.
Aztán kifogtam egy nagyon kedves dokit, csinált röntgent, hogy meg lehet-e még menteni őket gyökérkezeléssel, de nem lehetett, ráterjedt a gyulladás a fogam körüli a szövetekre. Nekem is úgy kellett kettévágni a gyökereket, csak úgy tudta kihúzni.
A szüleim azóta sem tudják, hogy van 3 foghiányom. Remélem ti pótoltatjátok (én nem tettem, honnan lett volna pénzem rá?), mert az én esetem jópár évvel ezelőtt történt, mostanra pedig bedőltek a szomszédos fogak, teljesen rossz lett a harapásom. Most fogszabályozóra gyűjtök.
DE nincs rossz fogam! :)
sziasztok
jaj én is így vagyok mint a kérdésíró és az utolsó válaszóló segítsetek nekem. nemrég voltunmk mi is az osztállyal ilyen vizsgálaton azt mondta a fogorvos hogy 4 fogamat ki kellene húzni és egy csomót tömni. én tudom hogy nagyon rosszak a fogaim de már hiába mosom őket fertőzik egymást meg. 6.-os vagyok nekem is elsős korom óta minden évben beírják az ellenőrzőmbe hogy vissza kell menni de sosem vittek vissza a szüleim mindig azt mondták hogy azok még tejfogak majd kipotyognak. nem tudom hogy hatikosan hogy lenne még tejfogam. de mindegy is. én szeretném hogy visszavigyenek de idén sem fognak ezt már msot tudom. ahoz meg túlságosan félek hogy elkezdjek nekik toporzékolni hogy vigyenek vissza. mit csináljak? nagyon fájnak a kezelés? iszonyúan szégyelem amúgy a fogaim. még a fogorvosnak is szégyelem kinyitni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!