CSAK mandulakövek miatt érdemes kivetetni a mandulát?
Figyelt kérdés
2011. aug. 6. 00:51
1/9 anonim válasza:
Mandulakövekről még életemben nem hallottam, de a mandulákat egyáltalán nem(!) érdemes kivetetni, mert szűrőszervek, szükség van rájuk!
2/9 anonim válasza:
Szerintem a detritusra gondol a kérdező, amikor időről-időre gennyes, fehér törmelék keletkezik a mandulákon, ami kinyomható vagy magától leválik, gyakran okoz szájszagot, stb. Ha bármilyen egyéb panaszod van, akár allergia, vagy bármi, aminek nem igazán tudják az okát, akkor igen, érdemes kivetetni.
3/9 A kérdező kommentje:
hát semmi más panaszom nincs, csak a kellemetlen lehelet...
ezt valahogy nemlehetne megoldani,mutet nelkul?
2011. aug. 6. 01:52
4/9 anonim válasza:
Ha a detritus okozza (tehát nem szuvas fog, vagy valamilyen gyógyszer, amit szedsz), akkor sajnos nem, de nyugodtan kérdezz meg erről egy fül-orr-gégészt személyesen!
Egyébként alapesetben én is a mandulák megtartása mellett érvelnék, mint az első válaszadó, de egy gócos mandula a későbbiekben csak még több problémát fog okozni, akár jóval súlyosabbakat is.Ez az oldal szerintem szépen összefoglalja a lényeget:
5/9 A kérdező kommentje:
rendben.. olvasgattam a neten,van ahol aztirtak h javasolt a mandula eltavolitasa,mig masik oldalon,azt mondtak ,hogy ilyen esetekben nemtavolitjak el a mandulat.
akkor orvoshoz fogok fordulni!
2011. aug. 6. 02:08
6/9 A kérdező kommentje:
szoval ezt sosvizes oblogetessel,szajvizzel es ilyesfajta hazi praktikakkal nemlehet eltunteni?!
2011. aug. 6. 02:10
7/9 anonim válasza:
Nem rossz a sós, propoliszos, esetleg szódabikarbónás öblögetés, de nem biztos, hogy elég. Mindenképp konzultálj orvossal, de ne csak vele. Én a helyedben felkeresnék egy jó, hiteles homeopata orvost. Mi sokat jártunk a gyerekkel kórházban, mielőtt egy ilyen doktornőt megismertünk. Azóta egyszer sem! (több, mint 2 éve) Homeopátiával csodálatosan lehet gyulladásokat csökkenteni, elmúlasztani. Szerintem ha góc van a szervezetedben, azt is lehet kezelni vele. Adj egy esélyt ennek is, ne műtesd magad, ha nem muszáj!! Nem "véletlenül" van mandulánk!!
8/9 A kérdező kommentje:
persze,régen sok bajom volt vele,akkor az általános orvosom azt mondta ,hogy még véletlenül se vegyük ki,nemhiába van ott. nos,mind1, elhasználom ezt az 1üveg szájvizet(olvastam itt valamelyik kérdésnél,hogy 1 kérdezőnek ezzel sikerült elmúlasztania) + mellé sósvizzel öblögetek, hónap vége fele,megyek orvoshoz,reflux ügyben,akkor lesz 1 nagyobb kivizsgálás,mintát vesznek blablabla,remélem akkor észreveszik,ha nem,akkor mindenképp orvoshoz fordulok.
2011. aug. 6. 11:36
9/9 Kalalau válasza:
egyátalán nem. nekem pl pár hónapja egy tályog keletkezett a mandulám mögött, amit megműtöttek. utána azt javasolták h vetessem ki a mandulámat, mert ez a betegség visszatérhet.:DD:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!