Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez segithet? Mandulakövem...

Ez segithet? Mandulakövem van, minden nap napi 2x öblögetek sósvizzel+zöld listerinnel, ez segithet? A mandulámat nemakarom kivetetni

Figyelt kérdés
2011. aug. 5. 02:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Rossz hírem van. Ezek az úgymond "mandulakövek" a gócok, vagyis ez genny. Krónikusan gyulladt a mandulád, nem írtad, de jól gondolom, hogy lázad nincsen?

Ezen már csak a műtét segít. Ha nem veszik ki, később problémáid adódhatnak belőle. Súlyos szívizomgyulladást kapott a barátnőm tőle. Nekem is ilyen problémám volt, azonnal szabadulni akartam tőle, mikor barátnőm beteg lett. Meg is történt, semmi bajom nincsen. Sőt, jobb a közérzetem, nincs büdös szájszagom..

Ajánlom, hogy konzultálj egy gégész orvossal.

2011. aug. 5. 06:32
 2/6 A kérdező kommentje:

értem.. amúgy lázam nincs, mindössze ennyi a gondom,fiatalabb koromban(kisgyerekként) mindég a mandulámmal volt bajom,egyfolytában a torkom fájt,akkor nemvették ki, most pedig aztmondták,hogy haggyuk meg, ezért felesleges eltávolitani, inkább öblögessek ettől majd elmúlik.. megiszom az üveg listerint,eközben sósvizzel öblögetek,ha nemlesz jobb,akkor majd újból doktorhoz fordulok, amúgy köszi a választ,ment a zöld kezecske.

annyit még megmondasz nekem,hogy ti probáltatok valamit tenni ellene,vagy rögtön mütétre adtátok a fejeteket?

2011. aug. 5. 10:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Toroköblögetést csináltam én is, éveken keresztül. De sajnos nem hozott változást. Nem lehet mit kezdeni vele. Lekerül a szívhez, vagy bárhova máshova, nagy gubancot tud csinálni. Azóta nem is vagyok náthás, télen is egyszer maximum kétszer. Sokat voltam beteg én is gyerekkoromban, de nekem sem vették ki.

Most a lányommal vagyunk úgy, hogy nem tudjuk, hogy mi legyen. Ő is sokat volt beteges az elmúlt 2 évben. Legutóbb is a mandula volt a ludas. Még egy évet adunk neki, bár annyit talán nem, ha problémás lesz, jobb lesz kivenni neki is.

Mindig mondják, mert, hogy egyen gyümölcsöt és zöldséget is sokat. Pici kora óta eszi, velem együtt. Idén rengeteg gyümit megettek a gyerekeim, mint eddig. Vannak gyümölcsfáink, kertet is művelünk.. Mellette Béres cseppet is kapnak. És mégis elkapja minden nyavaja.

Mielőbbi jobbulást kívánok neked! :)

2011. aug. 5. 10:50
 4/6 A kérdező kommentje:

először is,bocsánat a tegezésért,mostmár észrevettem,hogy nemvolt helyénvaló.

ami érdekes az én esetemben,hogy az utóbbi 1-2évben szinte nemvoltam beteg, évente talán max 1x volt piros a torkom,mostanában tényleg nincs ilyesfajta gondom, viszont valószinüleg refluxom van,nehezebben nyelek,éget a nyelőcsövem stb. viszont ami aggaszt,hogy néha fehér pontok jelennek meg a mandulámon ( de lehet ,hogy csak beképzelem magamnak, az utóbbi fél évben többet olvasgattam ezzekkel kapcsolatban, mint egész életem során összesen,nagyon aggaszt, kellemetlen tőle a leheletem, egyszerüen elvagyok keseredve nah de mind1 :)majd megprobálok utánna járni, remélem a legjobbakat.

még 1x nagyon köszönöm válaszát, a tegezésért még 1x bocsánat : )

17/F

2011. aug. 5. 11:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Semmi probléma a tegezéssel, én sem vagyok ám olyan idős! :D

Nem szabad olvasgatni, mert akkor valóban hajlamos az ember bebeszélni magának a dolgokat. És van, hogy elő is jön előbb-utóbb. Menj el egy normális orvoshoz, válaszol majd minden kérdésedre. Ő eldönti majd, hogy mit kell tenni a manduláddal. Melyik megyében élsz? Sajnos nehéz találni jó orvost. A műtéttől pedig nem kell félni, túl lehet élni. :)

2011. aug. 5. 15:12
 6/6 A kérdező kommentje:

nem MO.n élek : )

nah,majd ha legközelebb megyek orvoshoz akkor mindenröl beszámolok neki : )

2011. aug. 5. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!