Zöld Elmex fogkrém mennyire jó?
Szóval az a helyzet hogy terveztem hogy venni fogok Elmex fogkrémet.Több helyen is olvastam hogy fogszuvasodás ellen van.Ma vettem is csak épp,pirosat is és zöldet is láttam.És én zöldet vettem csak az a helyzet hogy nem tudtam hogy melyik mire van.És a zöld pedig érzékeny fogakra van.Bár a fogaim érzékenyek is szóval jólesz,és ha kifogy veszek pirosat csak azt szeretném tudni hogy a zöld Elmex használ vmit fogszuvasodás ellen?? :S
+ha már itt tartunk mik a tapasztalatok ezzel a fogkrémmel,nektek bevált??
Szia! Ne aggódj, ha Elmex, akkor csak jó lehet :)
Én eddig pirosat használtam, ma vettem épp zöldet, de csak azért, hogy kipróbáljam (amint elfogy, vissza a piroshoz). A fluorid tartalma 1400 ppm, m int ahogy a pirosnak, de érzékeny fogakra legjobb a Sensodyne (fogorvosom ajánlata alapján), szóval én reggel-este piros elmex, délben sensodyne.
Szia!
Fogszuvasodás ellen a legjobb a mechanikus tisztítás, tehát bármilyen felnőtt fogkrém megfelel neked (fluorid kb. 1300-1500 pm), illetve fogmosás ELŐTT(!!!) fogselyem. A helyes technika sokkal fontosabb, mint a fogkrém fajtája, ennek ellenére az Elmex tényleg jó, de bármi más is, amiben Na-fluorid, vagy amin-fluorid van.
Jogos kérdés. Azért, mert a fogseyem fellazítja azt a lepedéket, amit fogkefével amúgy nem tudnál kimosni, de teljesen kiszedni nem tudod a selyemmel, viszont ha fellazítod, akor a fogkefe már szépen letisztítja. Így sokkal hatékonyabb.
Sokáig én sem tudtam egyébként, pedig fogászati asszisztens vagyok, és még a suliban sem így tanították sajnos.
De attól még tényleg így van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!