Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 21 évesen lehet kivehető...

21 évesen lehet kivehető fogszabályzóm?

Figyelt kérdés

Nagyon fontos lenne, hogy csak éjszaka kelljen hordanom mivel a szállodaiparban dolgozom és ott fontos a megjelenés.

És ha lehet, akkor mennyibe kerül kb? Mennyi ideig kell hordanom? (Nem olyan durvák a fogaim, csak rés van közöttük és egy picit előre állnak, szóval nincsenek egymásra nőve vagy ilyesmi)

2011. aug. 5. 20:34
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Uh hát nekem is elcseszték kislány koromban :/ Annyira meghúzta a doki a fogszabályzóm,hogy egymásra nőttek már a fogaim... ezért úgy döntött, hogy arról a 2 fogamról levágja a fémet..aztán szépen lassan befelé haladva mindegyikről levágta. Ennek az lett az eredménye, hogy minden fogam visszaállt az eredeti helyére, sőt mivel nagyon lazák voltak, ezért mégnagyobb rés lett köztük :S

Lehet bevállalom a fehér külső porcelánt, de nem tudom, hogy az mennyire látszik...jah és h zavar-e csókolózás közben :D

2011. aug. 5. 21:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Porcelán vagy kerámia héj nem megoldás minden esetben. LSD én esetem.

Mindenképp érdemes konzultálni legalább 2-3 dokival, a jobbak közül. Én is voltam 1 nagyon olcsó dokinál, de aztán gondolkoztam egy kicsit, hogy lehet, hogy kb 25-30%-al olcsóbb, de ha szar a fogtechnikusa, akkor cseszhetem.

MIndenesetre én nem teljesen mondtam le a fogszabályzóról, lehet, hogy 1,5 év múlva bevállalom. Neked, hogyha valóban annyira számít a megjelenés, lehet azt az 1 évet rá kéne szánnod a fogszabályzásra. Persze hülyén néz ki az ember, meg a legrosszabb, hogy elfelejt mosolyogni, de az esetedben egyfajta "hosszútávú befektetés" lehet-sok idézőjel között. Nem suhanhatok túl azon a tényen sem, hogy lehet, hogy nem is olyan borzasztóak a fogaid, mint ahogy te látod!

Mindenképpen nagyon jól mérlegelj.

2011. aug. 5. 21:56
 13/17 anonim ***** válasza:
Amúgy csókolózás közben a porcelán nem zavar. Persze 100%-san nem jelentem ki neked, de a fogszabályzó sem zavart-persze részegen volt, hogy csajnak összemartam az ajkait vele, de előfordul. Porcelán viszont egy csima felület, legalább annyira sima, mint a fogad!
2011. aug. 5. 21:57
 14/17 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Nem tudom miért kell így betojni egy fogszabályzótól. Ez legyen a legnagyobb problémád az életben. 21 éves kor fölött már nem adnak kivehetőset azt olyan 8 és 15 éves kor között szokták használni, ha nincs olyan súlyos rendellenessége az illetőnek. 18 éves kor felett már felnőtt fogszabályozásnak számít és nem egy olcsó mulatság szóval már olyan 15- 16 éves korodban meg kellett volna csináltatnod ugyanis akkor még azt hiszem 60 vagy 70%-ban állta volna a TB. A porcelán egyáltalán nem feltűnő sőt szerintem még szép is. Olyan, mintha ékszer lenne a fogadon. Ez körülbelül 200-300 ezer forint. A vas, (ami a leghatékonyabb) ennél olcsóbb. Szerintem olyan 90 és 130 ezer között van. (TB támogatással 40- 60 ezer forintból meg lehet úszni. Ez rendelőtől függ.)

Ami a fog belsejében van az csak a gazdagok kiváltása ugyanis 1 millió forinttól kezdődik. Szóval minél kevésbé látszik egy fogszabályzó annál drágább. A csókolózásnál pedig nem zavar. Ha szeret a párod, akkor így is szeretni fog. Egyébként szinte már minden 5. embernek van fogszabályzója, úgyhogy no para.

2011. aug. 6. 13:38
 15/17 anonim válasza:
Ja és azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy ha nem olyan durvák a fogaid akkor 1 maximum másfél év. De ezt így előre nem lehet tudni, mert minden eset más, egyedi.
2011. aug. 6. 13:40
 16/17 A kérdező kommentje:

13:38!

Már írtam, hogy volt fogszabályzóm de semmit nem használt. :S

Nem ez a legnagyobb problémám de eléggé zavaró, hogy nem merek normálisan mosolyogni.

2011. aug. 6. 14:04
 17/17 A kérdező kommentje:
De köszi a válaszod, azt hiszem mindent leírtál. :) Szerintem akkor a porcelánt választom.
2011. aug. 6. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!