Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Amikor a fogorvos kitisztítja...

Amikor a fogorvos kitisztítja a fogat tömés előtt, az egyenlő azzal, hogy, , kiöli az idegeket"?

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 07:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem ugyanaz. A fog kiidegelése több alkalommal történik, nem egyszeri dolog. És nem kellemes. :S
2011. jún. 14. 07:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor tisztítás során mi az, amit kihúz, vagy kiszed belőle? Azt hittem azok az idegek, mert egy kicsit rossz volt a fogam, meg volt rajta egy lyuk, és néhányszor fájt elõtte, amikor meg mentem, h tömje be, akkor baromira fájt, amikor azokat szedte ki ,,tisztítás" során.
2011. jún. 14. 07:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Töméskor a fogon különböző méretű lukak lehetnek.

Lehet csak a zománcon, lehet a zománc alatti dentinben, és elérhet az idegig is. (persze még több variáció van)

Ha a caries nem ér el a pulpáig (fogbél), akkor nincs szükség az ideg kiölésére -> akkor csak az üregben található pépes massza kitakarítását végzik.

Ha a caries elér a pulpáig -> megpróbálhatják az ideget megmenteni (pulpasapkázás) vagy, ha olyan rossz állapotban van (fertőzött, gyulladt), akkor az eltávolítása mellett döntenek.

Két eset van -> vitalexstirpáció - ha a gyökér még él és a mortalexstirpáció, amikor a foggyökér már halott.

2011. jún. 14. 08:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, hogy mit szedett ki neked.

Ha csak a fúróval dolgozott, akkor az nem gyökérkezelés volt.

A gyökérkezelést vékony spirálos tűkkel csinálják, azt tekergetik a gyökércsatornában és húzogatják kifelé.

2011. jún. 18. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!