Szerintetek tömik, gyökérkezelik, vagy kihúzzák a fogam? (kép alul)
Jövőhéten csütörtökön megyek megnézetni: [link]
(Elnézést a kép minőségéért. Ez a fogam volt már tömve, a töméstől balra van a lyuk)
Hmmm. Érdekes tömés. Olyan, mintha nem lenne rendesen hozzácsiszolva a fogadhoz, illetve az előtte lévő fog és a tömött fog között mintha nem lenne rés. De lehet, hogy csak a kép minősége miatt látszik úgy...
Hogy mi lesz vele? Ha szerencséd van, és nincs nagyon alászuvasodva, akkor kifúrja a régi tömést, a lukat, és egybe betömi az egészet. Ha nagyon alászuvasodott, és már fáj is (nagyon), akkor a röntgen alapján eldönti, hogy kell e gyökér-kezelni. Ha igen, akkor megteszi. De kihúzni, szerintem nem fogja. Azért ez a fog nem úgy néz ki, mint amit ne lehetne megmenteni. No de röntgenkép nélkül elég nehéz ennél okosabbat mondani.
tömés mellett: szerintem kiszedi a tömést,kitisztogatja és újratömi. Kihúzni csak végső esetben szabad!!
Jó fogorvos minden menthetőt ment!
05-26 22:13-vagyok és ismétlem!
ne engedd kihuzatni -akkor magánorvoshoz:
gyökérkezelni, ha nem bírja a tömést!
olyan nagyon-nagyon nehéz a fogpótlás!
menteni mindent ami menthető! csak legvégső esetben húzni (gyökérkezelt, tömött és nem jó: akkor!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!