Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A mandulától lehet kellemetlen...

A mandulától lehet kellemetlen szaga a szájnak? Ha igen akkor ki lehet operálni?

Figyelt kérdés
néha elég kellemetlen a szájszagom ezért rágózok de most már kezd elegem lenni belőle...szóval lehet a mandula végett?mert fogaim egészségesek 100%. az a nyitott gyomorszáj micsoda se mert nem észlelem a tüneteit meg 14 éves fiú vagyok szóval az tuti nem.Rengeteg slejmet termelek vagyis nem rengeteget de minden tíz percbe van mit fel szakítani. Slejmnek van valamilyen köze a mandulához?Köszönöm előre a válaszokat! kérlek ha valakinek van valamilyen idióta válasza kíméljen!
2011. márc. 30. 10:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Nagyon sok minden okozhatja a kellemetlen szájszagot.Elsősorban a fogkő az(lepedék+benne lévő bacik=fogkő), ami okozza. Attól, hogy nincs lyukas fogad, vagy egyéb problémád(ami fáj), elképzelhető hogy emiatt van.

A reflux (farkastorok)az az a betegség, amikor a gyomorszáj nem megfelelően záródik,és emiatt a gyomorsav(és a valamennyire már lebontott táplálék) felkerülhet a nyelőcsőbe, és ez is kellemetlen szájszagot okoz.

Köhögéssel pedig a tüdődben/légcsövedben kelezkező váladékot szakítod fel, a mandulád pedig egy nyirokszerv(kórokozók ellen termeli a lymphocitákat meg még csomó mindent).

A fogkő ellen annyit tudsz tenni, hogy elmész szépen egy fogdokihoz, leszedeted, és utána mindig használsz fogselymet is a fogmosás mellett(mert leggyakrabban ott alakul ki, mivel a fogkefével a fogak közé nem tudsz maximálisan elérni. A fogselyem használatnak is van helyes módja, olvass utána, vagy kérdezd meg anyud vagy a fogorvosod.):)

Remélem tudtam segíteni.

Üdv.: egy leendő fogorvos..:)

2011. márc. 30. 14:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem a mandulámon voltak ilyen fehér gubicsok,(mandulakő) amik időnként leestek, és kiköptem, és az volt büdös, és ezektől a szám is az volt. Mióta kivették a mandulámat, azóta megszűnt a probléma.
2011. márc. 30. 17:51
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat az első válaszoló: nemrég voltam fogorvosnál és levették a fogkövemet.használok fogselymet minden héten 1x legalább :D de szerintem nem a fogaim de azért nagyon köszönöm a választ.

Második válaszoló: mikor lehet kivenni a mandulát?:D akármikor?

2011. márc. 30. 19:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Indokolt esetben veszik ki a mandulát szerintem. Mondjuk nekem amióta nincs, azóta a torkom se fáj, sokkal jobb. Nem nézted meg tükörben hogy neked van e olyan fehér izé rajta?
2011. ápr. 1. 16:53
 5/5 A kérdező kommentje:
nincs. csak az a rész kicsit pirosabb mint a többi
2011. ápr. 4. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!