Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire fáj a foghúzás, stb?

Mennyire fáj a foghúzás, stb?

Figyelt kérdés

Holnap megyek fogorvoshoz, van egy fogam (felső fogsor, hátul), nyáron fájt pár napot, októberben kilyukadt, a lyuk egyre csak nőtt, tegnap meg kb a negyede letört. Nem halogatom tovább, holnap megcsináltatom (SZTK doki, de eléggé dicsérik, nekem 1 tömést csinált pár éve, jól megcsinálta).

Foghúzásom még kiskoromban volt, de az csak tejfog volt, nem emlékszem már hogy fájt-e, a mostani az természetesen csontfog. Kérdésem az, hogy mennyire fáj? Nem hiszem hogy gyulladásban lenne, nem fáj harapásra sem, hidegre és melegre sem, úgyhogy feltételezhető, hogy a fogam az el is halt.

2011. márc. 16. 20:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

hát nekem amikor húzta a dokinőm, akkor nem fájt, ügyesen dologozott...

viszont érdekes volt, mert olyan 13 éves lehettem vagy annyise, és le is cseszett h az egy maradandó fog volt, erre nőtt egy másik....szóval nem tudom....

De mindenesetre, ha jól dolgozik, akkor nem fog fájni..;)

2011. márc. 16. 20:42
 2/14 A kérdező kommentje:

Hát ez tényleg érdekes. Olvastam régebben, hogy van akinek többször kinő a foga, gondolom te is ilyen lehetsz.

Amúgy bízom benne, hogy fájdalommentes lesz, fiatal, precíz orvos, osztálytársamnak is ő húzta, azt mondta hogy nem fájt neki sem. :)

2011. márc. 16. 20:44
 3/14 anonim válasza:

ha nincs gyulladásban nem gáz... nekem amikor húzták be volt gyulladva.. na úgy már kemény. el is ájultam :D

neked sok sikert! ne parázz!:)

4/14 anonim válasza:
ha rendesen érzéstelenít, nem fáj a húzás, csak olya hülye érzés..nem is tudom:D kellemetlen, de túl lehet élni
 5/14 anonim válasza:

Mivel adnak érzéstelenítőt, nem fáj, csak kellemetlen amikor érzed a sok vért hirtelen a szádban, meg valószínűleg össze is fogják varrni.

De szerintem amíg lehet ne húzasd ki, a nagyörlőkre szükség van! Ma már frankó építéseket tudnak csinálni, egy kis csonkból is meg tudják menteni a fogat. Mondjuk azt talán csak maszekba csinálják...

De mindenesetre ne félj! :)

6/14 istvan33lenart ***** válasza:

Nem szükséges kihuzni a fogadat, elég egy gyökér kezelés és a koronát azt meg fel lehet épiteni kompozit tömőanyagbol, de éppenséggel üvegionomérböl is felépithetik neked, ha nem vagy túl igenyes, de mindenképpen meg lehet menteni.....

ne huzasd ki.

2011. márc. 16. 20:46
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!:) Igazából nem akarom feltétlen kihúzatni, de ha a doki azt mondja hogy nem menthető, vagy csak talán menthető, akkor inkább kihúzatom, nem akarok állandóan oda járni.

Azt tudom hogy kellemetlen érzés a húzás, amikor anno húzták, arra emlékszem hogy a recsegést-ropogást hallottam :S Majd megpróbálom elterelni a figyelmem és azt képzelem hogy koktélt iszom :D

Egyébként ha nem fáj se hidegre se melegre, a szénsav sem marja meg semmi, akkor elhalt a fog, ugye?

2011. márc. 16. 20:48
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
igen, ha tudsz rá áldozni, ment el magán orvoshoz. A dokim felépítette úgy a fogam, hogy szinte már csak a gyökere volt meg, egy csonk volt az egész. gyönyörűen rendbe hozta, mert a pótlás bezony már kellemetlen, főleg, hogy a mellette lévő 2 fogat is "tönkre kell tenni" hozzá. lecsiszolni vagy mit, aztán azokat is rendbe rakni
2011. márc. 16. 20:49
 9/14 anonim ***** válasza:
illetve menj.
2011. márc. 16. 20:50
 10/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy diák vagyok, így is van anyámék felé 70ezer Ft tartozásom. Eredetileg úgy terveztem, hogy majd akkor megyek el fogorvoshoz (magánhoz) ha már dolgozom (nyártól), de most már nem hiszem, hogy érdemes lenne halogatni.
2011. márc. 16. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!