Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Letörött a fogam, egy nagyon...

Letörött a fogam, egy nagyon pici rész maradt meg és a gyökér. Azt hogy tudják kiszedni onnan?

Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 20:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
egyre jobban félek hogy mit fognak vele csinálni :(
2011. márc. 9. 21:27
 12/19 anonim ***** válasza:
Jajj ne izgulj, bármit csinálnak vele, te minden esetben ugyanannyit érzel: a tűt, amit a szádba szúrnak:S
2011. márc. 9. 21:43
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem ha azért tört le ínyig mert szuvas akk valószínűleg a gyökerek annyira lezseparálódtak hogy nem biztos hogy fel tudjál építeni.Nekem volt 2 ilyen fogam ,amit a fogorvosom kiszedett nem küldött szájsebészetre.Az egyiket sima gyökérfogóval kiszedte,a másikat hát elég szörnyen hangzik de nem az ,kivéste.Az utóbbi több kellemetlenséggel járt,be is gyulladt rendesen utána a fogam helye,szétszakadt az ínyem..a gyógyulás rosszabb volt mint a kezelés.10-15 percig próbálta kiszedni ,ütögette,feszítette,összetörte a fogamat,de nem fájt csak néha egy egészen kicsit.

Az intenzív fogfájásnál nincs rosszabb fájdalom ,a húzás kellemetlensége,sokkal elviselhetőbb.

2011. márc. 9. 23:42
 14/19 anonim ***** válasza:
*elszeparálódtak
2011. márc. 9. 23:43
 15/19 A kérdező kommentje:

szóval ezzel nem küldenek szájsebészhez?

ne haragudjatok a sok kérdés mmiatt

2011. márc. 10. 19:36
 16/19 anonim ***** válasza:
nem feltétlenül küldenek. Manapság már sok mindent meg tudnak csinálni egy sima fogorvosi rendelőben is.
2011. márc. 10. 19:56
 17/19 szamo77d ***** válasza:

Gyökérfogóval lenyúlnak érte, és simán kihúzzák! Nekem volt egy ki nem nőtt bölcsességfogam, ami vízszintesen feküdt, hozzánőve az állcsontomhoz. Felvágták az ínyem és

kifűrészelték. 30 percig tartott, dupla adag Lidocainnal.

Utána összevarrták 7 öltéssel. De nem fájt, el voltam

zsibbadva. Úgy hogy, ha rendes az orvos és nem sajnálja az

érzéstelenítőt, akkor bármi legyen is, nem fogsz érezni

semmit. Írassál fel Algopyrint, hogy mikor elmúlik az

érzéstelenítő hatása és esetleg a fog helye fáj, legyen

mivel segítened magadon!

2011. márc. 15. 06:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Csak hogy időben szóljak:

Be fog gyulladni, és akkor nem hat az érzéstelenítő! Na az fáj.

2011. márc. 15. 16:49
 19/19 anonim válasza:
Én is jártam már hasonlóan, csak nekem 1szerencsétlenkedő fogorvos gyökérkezelése után következett be...talán 1 évre rá. Vagy 3x újrafúrta a fogam miután betömte, így egyszer csak megadta magát és letört. Lényeg, nekem sem sok maradt a fogamból, ráadásul ugye már gyökere sem volt, és a legszebb h ez 1 első fog volt. Nekem is 1 orvos ajánlott hidat, de azt mondta ő is h azt 2másik foghoz kéne rögzíteni, amivel megpecsételné azoknak a fogaimnak is a sorsát, így ha vállalom, tud olyat amit szintén írtak itt, h az ínybe kapok 1 csavart ami rögzíti a koronát, és azt építik rá a maradék fogamra. Emellett döntöttem. Azt kell mondanom h kibírható dolog volt. Nem olcsó, de inkább ez mint első fog nélkül vigyorogni. XD Számomra a legkellemetlenebb része a maradék fogam lecsiszolása volt, h egyenletes felületre lehessen ráépíteni a koronát. Az tényleg nem volt vmi kellemes, de a többi egyáltalán nem volt vészes. Amúgy nekem megvolt 35ezerből, de gondolom most már lehet 50körül is.
2011. márc. 15. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!