Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek ha egy fogorvosnak...

Szerintetek ha egy fogorvosnak sárga a foga, azt szégyellnie kell?

Figyelt kérdés
2011. febr. 9. 20:17
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Hát, én eleve elítélem az igénytelenséget, szóval szerintem igen, mindenkinek egyformán!

Senkinek sem nőnek sárga fogai csecsemőkorában!

2011. febr. 9. 20:21
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem a legjobb reklámja a rendelőjének. Igénytelen orvos lehet, így a munkájában sem bíznék.
2011. febr. 9. 20:22
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
És akinek genetikailag sárga? Ami csecsemőkorában nő az a tejfoga, ami majd kihullik, tehát felnőtt korára már csontfoga lesz. Nekem sem hófehér, sárgás, és nem tehetek róla, mert nem iszok kávét, nem cigizek, mosok fogat fehérítőfogkrémmel, és mégis ilyen. Egyszerűen ezt örököltem, és ettől nem vagyok igénytelen.
2011. febr. 9. 20:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Nekem nem annyira sárga, sőt, majdnem fehér (magától), de a 4 szemfogam sárgább. Azt mondta a doki nyáron, hogy ez természetes, mindenkinek ilyen a szemfoga. Amúgy az a lényeg, hogy tiszta és egészséges legyen, a fehérítésről meg úgyis lebeszél egy lelkiismeretes orvos.

2011. febr. 9. 20:39
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Csak azért kérdezem, mert az én dokimnak állítólag (nekem még sosem tűnt fel) sárgák a fogai, és az egyik ismerősömtől egyfolytában ezt hallgathatom, hogy láttam-e már, hogy milyen gusztustalan, undorító, igénytelen sárga a doki foga. Őszintén szólva ma rohadtul felidegesített ezzel, mert a doki egyébként nagyon-nagyon jó orvos, mind szakmailag, mind emberileg. Én nagyon sokat köszönhetek neki. 6 éve járok hozzá, szerintem fel kellett volna már tűnnie, ha tényleg olyan gusztustalan lenne. Egyébként nem dohányzik és rendezett a fogsora. Lehet, hogy sárga, de nekem nem tűnt fel és őszintén szólva ha sárga is lenne, szerintem semmi gond nem lenne vele. A szín tényleg genetika (persze a dohányzás, kávé, vörösbort stb-t leszámítva). Vagy esetleg még a gyerekkorban szedett gyógyszer hathat károsan a fog színére.

Véleményem szerint olyan a sárga/sárgább fogú fogorvos, mint a pl. az ekcémás bőrgyógyász, az asztmás pulmonológus, a hormonproblémás endokrinológus, a szemüveges szemész, az allergiás allergológus, a gyomorproblémás gasztroenterológus, a vérszegény hematológus vagy egy nő nőgyógyász, aki nem tud teherbe esni...sorolhatnám a végtelenségig.

Egyébként ugyanebben a rendelőben dolgozik egy "világító" fogsorú doki is, na, azt 30 méterről kiszúrtam, miután egyik hétről a másikra A3-ról B1 színűre (az a tejfog fehérségű) változott a fogsora. Én nem ítélem őt el sem, de nem tudom, hogy mivel jobb egy természetellenesen fehér fogsor, mint egy normál színű.

Számomra az jön le ebből, hogy a sárgább fogú fogorvosok tényleg ORVOSOK, míg aki túlzásokba esik, az inkább fogász.

2011. febr. 9. 22:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Én nem akarlak megismételni, teljes mértékben egyetértek veled.

Persze nem azt mondom, hogy elszíneződött fogsorú legyen, de ha nem a cigitől, kávétól barna a foga, akkor nincs gond.

Én 36 éves vagyok, egyetlen tömött fogam sincs, mind ép, de a színük elég sárgás. Azt mondta a doki, hogy ennek köszönhetem, hogy ilyen erősek, mert vastag rajtuk a zománcréteg. Akartam fehéríttetni, de azt mondta, hogy nem éri meg. A fogaimat egészségét helyezte ő is előtérbe, és nem az esztétikumot.

2011. febr. 10. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!