Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Most akkor mi a helyzet a...

Most akkor mi a helyzet a gyökérkezeléssel?

Figyelt kérdés
Folyton ellentétes véleményeket/tapasztalatokat olvasok a fájdalmat illetően.Ráadásul én magam is átéltem már ugyanazt a kezelést minimális fájdalom nélkül is,és olyan is volt, hogy nagyon fájt.Ugyanannál a fognál(sic).Az első kezelést végigmosolyogtam,még ahhoz is volt kedvem,hogy közben flörtöljek a szememmel a doktornővel.Amikor egy hét múlva visszamentem,akkor viszont roppant kellemetlen volt.Pedig addigra már egyáltalán nem lett volna szabad fájjon.Nem is annyira rettenetes nagy fájdalom volt,hanem olyan helyen éreztem,ahol nagyon rossz.A doktornő sem értette miért.Először még azt is megkérdezte,kérek-e érzéstelenítést.Végül két adagot is kaptam,de még úgy sem volt fájdalom mentes.Állítólag,ha van benne valami gyulladás,akkor nem hat úgy a csillapító,és ez a gyulladás lehet egyébként tünetmentes is.Van aki szerint ez tévhit, ilyenkor másik szert kell adni,és az ugyanúgy hat.Még fogorvosoktól is olvastam a neten ellentétes véleményeket.Olyat is hallottam,hogy ma már olyan szerek vannak,amik hatása alatt a fél fejed leszedhetnék,azt sem érzed.Nemsokára újra kezelésre kell menjek,és azon gondolkozok,hogy inkább kihúzatom,mint még egyszer ugyanazt átéljem.Főleg ha belegondolok,hogy mi lett volna,ha az első kezelésnél nem úgy hat az érzéstelenítő,ahogy hatott.Tudom,hogy mennyit számít egy fog elvesztése,hogy ez a körülötte lévő fogakra is kihat,meg minden egyébbel is tisztában vagyok.De én nem vagyok hajlandó ugyanazt átélni újra.Nekem tört már ketté az orsócsontom,és őszintén mondom,hogy meg sem közelítette ezt az érzést.Másnak meg gyökérkezelik tíz fogát,és soha nem érez semmit.Most akkor hogy van ez?
2011. febr. 4. 13:07
 1/4 anonim ***** válasza:
lehet a gyökércsúcshoz ért a tű "takarítás" közben vagy a foghártya van begyulladva. A fájdalomcsillapítónak hatnia kellett volna, rossz terület lett lezsibbasztva, sok kis apró szúrással kell a fájdalomgóc pontot körbeinjekciózni
2011. febr. 4. 13:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Ebben lehet valami,mert mindig akkor fájt,amikor mélyre nyomta a tűt.Amikor kívül kapargatta,nem éreztem semmit.
2011. febr. 4. 13:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Arra is gondoltam,hogy az volt a baj,hogy az első kezelés után nem kaptam semmilyen ideiglenes tömést,csak egy vattát,és ettől fertőződött el,ez okozta a fájdalmat.

De azt még mindig nem tudom,hogy igaz-e az az állítás,hogy egy fogászati kezelésnek,legyen az bármi is,ma már,a mai technikák és érzéstelenítő szerek mellett egyszerűen nem szabad fájnia.Valamelyik doktornő írta egy honlapon,hogy náluk ez így van,és reméli,hogy más rendelőkben is.De nem tudom,hogy nem reklám célzattal mondta-e ezt.

Nem arról van szó,hogy ennyire pönye vagyok,ez egyszerűen földöntúli érzés volt.

2011. febr. 4. 13:37
 4/4 anonim ***** válasza:
nem szabad fájnia. Ha a kezelés igényli (és ez nem egy "egyszerű" gyökérkezelés) altatnak is, a fogorvosi székben nem kell szenvedni. Nyugodtan kell kérni még injekciót! Nekem is nagy a fájdalomküszöböm de kezelésnél fél fejem lezsibbasztatom mert fájt nekem is amikor "szégynelősködtem", ennek megtagadása orvoscserére ad okot. A vattán fertőtlenítőszer van (olyan mint a hypo) és azért nem adnak ideiglenes tömést mert így tud ürülni a genny ill. ilyenkor gázok is keletkeznek és nyomás lenne a fogban, na az egy pokoli feszítő érzés! Ha a vattás résznek vége akkor is olyan tömésnek kell lennie ha időjárásváltozás következtében vagy bármi okból a fájdalom heves akkor akár egy tűvel is el lehessen távolítani otthon mert kínokat okoz pedig csak nyomás képződik a fogban.
2011. febr. 4. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!