Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ilyenkor mi a helyzet? (lent)

Ilyenkor mi a helyzet? (lent)

Figyelt kérdés

Az első négy fogam eléggé csúnya, egyenetlen és nem is ér össze a felső fogsorom az alsóval (csak elől, középen). Egyébként nincsen problémám a fogaimmal, 22 éves létemre nincs lyukas fogam, egyszer sem húztak és még fogkövem sem volt. Ápolom őket, fehérek, egészségesek, csak hát.. csálék. Kiskoromban volt fogszabályzóm, elég komoly szerkezetet is kaptam utána, de aztán levették, mert nagyon fájt és többet ártott, mint használt. Ezután már nem is kaptam semmit, 13 éves korom óta ilyenek a fogaim. [link]

Olyan, mint a második képen.

Gondolkozok rajta igen erősen, hogy megcsináltatom, de nem tudom ilyenkor mi várna rám? Lecsiszolnák a fogaimat és feltennének tokot rá? Vagy kihúznák és újat ültetnének be?

Esetleg aki hasonló cipőben jár/járt vagy otthon van ebben a témában?

2011. márc. 16. 21:58
 1/2 poiu ***** válasza:
Nem húzzák ki és nem ültetnek be újat. Nézesd meg, kérdezd meg mik a lehetőségek (fogszabályozó, esetleg korona a metszőfogakra), mibe kerül, eludj rá párat és hozz döntést.
2011. márc. 17. 08:29
 2/2 Salx Narval ***** válasza:
Azt csak egy szakember tudja eldönteni, hogy mit lehetne csinálni.Tartok tőle, hogy nem lesz egyszerű dolog 22 évesen, már nehezebb visszahúzatni a ferdén nőt fogakat.A nagyobb probléma mégis az, hogy nem érnek össze, nem is értem miért nem próbálkoztak valami mással régebben.Ha viszont nem túl nagy a rés, elképzelhető, hogy korona kell csak rájuk.Azt hiszem felesleges találgatni, el kell menni egy jó fogorvoshoz és kikérni a véleményét.Keressétek elő ha megvannak, a 9 évél ezelőtti zárójelentést, hátha segít a dokinak.Sok szerencsét és fájdalommentes kezelést kívánok.
2011. márc. 17. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!