Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogfájás, fogtömés?! Bővebben...

Fogfájás, fogtömés?! Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Úgy kezdődött, hogy fájt a fogam és elmentünk fogorvoshoz betömte gyógytöméssel és azt vettem észre, hogy még a gyógytöméssel is nagyon érzékeny volt a fogam (hidegre szinte elviselhetetlen fájdalom, ha már hozzáér nagyon fájt) Na de nem ez a lényeg. Kiesett pár napja a tömésem, és megyek is fogorvoshoz. Csak mondjam, hogy tömje be megint még egy töméssel, vagy pedig már gyökér kezelni kell, mert az eddigi töméssel sem történt semmi változás?
2011. jan. 11. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
vagy elmész másikhoz és mondod neki hogy rendesen tömje be. elég kókány munka lehet ha kiesik.
2011. jan. 11. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:

gyökér kezelni fogja szinte biztos vagyok benne!

22L

2011. jan. 11. 18:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem tudta véglegesen eltávolítani az összes ideget a fogadból, azért fájhat hidegre. Ezt úgy hívják, hogy:rest pulpa. Ha visszamész,újra kezelni fogja a kis tűkkel, kifertőtleníti a gyökér csatornát, és ideiglenesen letömi, hogy ne fertőződhessen be a gyök.csatornád. Ezt többször is megismételheti, addig, ameddig meg nem nyugszik a fogad. Utána lehet beletenni a végleges gyökértömést, ha már egyáltalán sem ráharapásra, se semmi másra nem érzékeny. A gyökértömés után jön a fedőtömés, ez már végleges.
2011. jan. 11. 18:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Okés. Remélem már végre valami + lesz, mert már nemtudok 1-2 hónapja meginni egy hideg italt, csak ha gyorsan lenyelem :)

Egyébként fájdalmas a gyökérkezelés?

2011. jan. 11. 18:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Bocsi! félre olvastam. Azt hittem, hogy a gyökérkezelt fogad fáj, arra írtam a választ.
2011. jan. 11. 18:13
 6/6 anonim ***** válasza:

2. vagyok

hát nagy rémhírek keringenek a gyökérkezeléssel kapcsolatban. Sajnos nekem van több gyökér kezelt is, de egyik sem fájt.

Illetve a legelső igen nagyon, de rögtön szóltam a dokinak, és adott még érzéstelenítőt, utána már csak annyit éreztem, hogy matat a számban.

A többi pedig abszolút nem fájt.

Mondjuk az is igaz, hogy ritka jó fogorvosom van:):)

2011. jan. 11. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!