Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Megúszhat egy ilyet egy fogorvos?

Megúszhat egy ilyet egy fogorvos?

Figyelt kérdés

Nem most történt, jópár éve, hogy begyulladt egy gyökérkezelt fogam (amit szintén az az orvos csinált) és elmentem újab gyökérkezelésre. Összesen 3 alkalom volt a procedúra, de írtózatosan fályt. Tudom a gyökérkezelés fálydalom csillapítóval sem egy kellemes dolog, da azért ez több volt a soknál. Alkalmanként kb 1 órát, vagy még többet kínzott a székben és már úgy éreztem elájulok a fájdalomtól, igazán tortúra volt az egész, mintha szándékosan csak piszkálta volna az ideget. A fájdalomcsillapítót meg mindenhol éreztem csak éppen nem ott ahol kéne. Kb. 1 hét után is fályt még, ekkor elmentem egy másik fogorvoshoz, ahol kihúzták.

Szerintem enyhén szolva nem volt etikus az orvos viselkedése, mikor szándékosan a másik kínzásának céljábol ilyen szakmaiatlanul viselkedik és abban leli aberrált örömét hogy fálydalmat okozhat.

Már rég volt úgyhogy komolyabban nem akarok vele foglalkozni, de mivel sok fájdalmamba és egy fogamba került érdekelne mit lehet tenni hasonló helyzetben, netán följelenteni?

2011. jan. 11. 12:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
És még valami: ezzel a kérdéssel nem az indulat gerjesztésa volta célom, csak már régóta motoszkált bennem a kérdés. Úgyhogy hátébb vehetnétek az agarakkal pls...
2011. jan. 11. 14:16
 12/14 anonim ***** válasza:
89%

Jaj, Istenem...

Mikor szoknak már le az emberek arról, hogy a fogorvost hibáztassák azért, mert szétrohasztották a saját fogukat, így fájdalmas volt a kezelés?

2011. jan. 11. 14:41
 13/14 A kérdező kommentje:
Részemről lezártnak tekintem a kérdést. Az egyetlen értelmes válasz, ami a problémára irányult az az hogy ha az orvos elrontja akkor többet nem kell hozzá menni, hanem keresni egy másikat. Enyi...
2011. jan. 11. 14:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Manapság ez az elterjedt, hogy minden fogat próbálnak megmenteni. Sajnos ez sokszor csak kísérletezgetés és nem minden fogorvos alkalmas eldönteni, hogy melyik foggal érdemes még próbálkozni. Én is voltam már ilyen helyzetben, az egyik fogorvos elkezdte gyökér kezelni a fogamat - röntgen nélkül - de mivel állandóan fájt, elmentem a másikhoz, aki a gyulladt fogat - nem kis fájdalom árán - azonnal kihúzta, aminek egy jókora gennyzacskó volt a gyökerén. Ő sem értette, mit akartak még ezen megmenteni. Az igazán nagy gond akkor van, ha egy ilyen "megmentett" fogra még hidat is erősítenek, aminek ugye ismerjük az anyagi vonzatát. Így jártam én is, és 3 év után mehetett a kukába az egész.
2011. jan. 12. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!