Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kicsi fehér foltok a fogamon?...

Kicsi fehér foltok a fogamon? Mi ez?

Figyelt kérdés

Kb. két hónapja fogszabályzós vagyok, és pár hete vettem észre kicsi fehér pöttyöket/foltokat 1-2 fogamon. Gondolkodtam azon, hogy ragasztó, vagy hogy vitaminhiány, mert bátyám szerint az, neki is van/volt azt mondja... De ha nem az, ugye nem azért alakult ki, mert eddig elég váltakozóan mostam fogat... Néha 3-szor, néha 2-szer, néha 1-szer egy nap... De mától minden étkezés után fogok!! Csak nyugtassatok meg, hogy nem rontottam el. :(

Köszönöm előre is a válaszokat.

2010. dec. 29. 13:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
15%
Akkor kár volt a szüleidnek kifizetniük azt a SOK PÉNZT A FOGSZABÁLYOZÓRA, HA TE ELHANYAGOLOD A FOGAIDAT. mIRE LEVESZIK A FOGSZABÁLYOZÓT, ELKEZDHETIK KIHÚZGÁLNI A BESZABÁLYOZOTT FOGAIDAT? eRRE GONDOLJ!
2010. dec. 29. 14:36
 12/15 A kérdező kommentje:

Segítséget kértem kedves utolsó, nem leszidást.

Utolsó előtt, akkor tényleg rendbe jöhet?

2010. dec. 29. 15:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem jöhet rendbe! Az utolsó előtti akkora badarságot írt, hogy csak na. Mi az, hogy egyen citromot? Te jó Isten...

Egyedül esetleg az ózonkezeléstől jöhet rendbe, bár egyes fogdokik szerint ez csak egy humbuk...

2010. dec. 29. 16:21
 14/15 anonim ***** válasza:

A fehér folt a caries legkorábbi és egyben az EGYETLEN VISSZAFORDÍTHATÓ stádiuma. Tűzzél a fogorvoshoz, mert ha átlyukad, akkor már csak a fúró és tömés segíthet.

Ne házilag próbáld meg kezelni!

A többieknek: ez nem vitaminhiány, hanem kezdődő szuvasodás, mely még nem törte át teljesen a zománcot (ha eléri a dentint, akkor már visszafordíthatatlan lesz a folyamat és tömni kell).

2010. dec. 29. 16:31
 15/15 A kérdező kommentje:
Rendben! Az a legjobb megoldás, elmegyek holnap. Köszönöm a válaszokat. :-)
2010. dec. 29. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!