A fogamon néhány helyen fehér foltok jelentek meg. Mitől lehet?
Figyelt kérdés
2 hónapja voltam fogorvosnál szóval szerintem fogkő nem lehet.Szedtem nemrég 2 fajta antibiotikumot is,lehet hogy ezektől jött ki?Szedek c-vitamint és calciumot is de amint észrevettem a foltokat abbahagytam.2010. jan. 28. 19:50
1/4 anonim válasza:
Nekem ugyan ez. Ez vitaminhiány. Egyfajta vitamin hiányzik a szervezetedből,amit normál esetben a nyálnak kéne tartalmaznia. Đe ez nekünk sajnos hiányzik. Azokkal a fogakkal amelyekkel ez már megtörtént, nem lehet mit kezdeni, a foltok rajta maradnak. Viszont keresd fel a fogorvosod,és ő majd tudni fogja hogy kell pótolni ezt a vitamint, hogy a többi fogakkal ez ne történjen meg. Arra gondoltam hogy lehetséges polírozással eltüntetni??? Nem tudom. Kérdezz rá. Remélem segítettem. Üdv
2/4 anonim válasza:
Ez nem vitaminhiány, ez demineralizáció, vagyis kezdeti fogszuvasodás. Sok mindent nem tudsz vele csinálni, a fogorvos sem csinál vele semmit, mivel nincs még üregképződés. Esetleg ha nagyon zavar, akkor megkérheted, hogy tömje be, de tankönyv szerint ehhez még nem kell hozzányúlni.
Visszaépülni ide már nem fog az ásványi anyag, de ügyelj jobban a szájhigiéniára és akkor nem fog továbbromlani. Gyógyszertárban lehet kapni Elmex gélt, hetente 1x kell használni, az sokat segít.
3/4 anonim válasza:
Első vagyok. Akkor meg ásványi anyag. Bocsánat, nem vagyok orvos :@
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. jan. 29. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!