Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kicsi fehér foltok a fogamon?...

Kicsi fehér foltok a fogamon? Mi ez?

Figyelt kérdés

Kb. két hónapja fogszabályzós vagyok, és pár hete vettem észre kicsi fehér pöttyöket/foltokat 1-2 fogamon. Gondolkodtam azon, hogy ragasztó, vagy hogy vitaminhiány, mert bátyám szerint az, neki is van/volt azt mondja... De ha nem az, ugye nem azért alakult ki, mert eddig elég váltakozóan mostam fogat... Néha 3-szor, néha 2-szer, néha 1-szer egy nap... De mától minden étkezés után fogok!! Csak nyugtassatok meg, hogy nem rontottam el. :(

Köszönöm előre is a válaszokat.

2010. dec. 29. 13:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A fehér foltok lehetnek ásványi anyag hiányától is, és lyuk is válhat belőle. Ajánlom a Sensodyne, Pronemel fogkrémét használd, és tedd rájuk pakolásképpen. Ez pótolja a kioldódott ásványi anyagokat is a fogban.
2010. dec. 29. 13:06
 2/15 anonim ***** válasza:
41%
de lehet, hogy bélféreg
2010. dec. 29. 13:06
 3/15 anonim ***** válasza:
Az ásványi anyag hiányban egyetértek,de abban nem,hogy kencével orvosolható.Sőt,a fluoridos krémek mára már bizonyítottan merevvé és hosszú távon törékennyé teszik a fogat.D-vitamin+Kalcium nagyon fontos,mert ha ezekből hiány van a szervezetben gond nélkül kivonódik a csontokból,fogakból,hogy más betegség ne történhessen.Ha a helyedben lennék teljes Ásványi anyag komplexet vásárolnék,de a Kalcium+D nagyon fontos!!!
2010. dec. 29. 13:09
 4/15 A kérdező kommentje:
És ha azt beszedem, eltűnik? :O
2010. dec. 29. 13:12
 5/15 A kérdező kommentje:
Bélféreg? Te jó ég. Uhh nem tudom mit kéne csinálni...
2010. dec. 29. 13:18
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de a legvalószínűbb az, hogy nem jól/eleget mostál fogat.

Nem fog rajta már semmi segíteni, csak azt tudod megakadályozni, hogy tovább nőjön a fehér volt vagy hogy lyuk váljon belőle.

Azért vannak ott, mert az ásványi anyagok kioldódtak a fogadból. Hiába kened akármivel, az visszaépülni már nem fog. Viszont ha ezután sem figyelsz oda a fogmosásra, akkor ezek a fehér foltok annyira meggyengülnek, hogy "beomlanak", ez lesz a szuvasodás, ami sötétebb színű, adott esetben barna, fekete színű lesz és erre szokták azt mondani, hogy "lyukas a fog".

Vegyél Elmex gélt a patikában, ez tömény aminfluorid, hetente 2x dörzsöld be a fogaidat vele, így jó eséllyel megállítod a folyamatot.

2010. dec. 29. 13:32
 7/15 Dilettáns döggomba ***** válasza:
100%
A bélférges válaszon jót röhögtem. :D Annak nem ez a tünete, ne aggódj.
2010. dec. 29. 13:35
 8/15 anonim ***** válasza:

Ja, de ezek 2 hónap alatt nemigen alakulnak ki, szóval valószínűleg már megvoltak, csak nem voltak ennyire feltűnőek, szóval a fogszabid előtt sem mostál elég alaposan fogat. Csak ugye fogszabályozó mellett nagyon nehéz alaposan tisztítani a fogakat, valószínűleg ez még rátett egy lapáttal és ez hozta elő a dolgot.

Amúgy használsz fogselymet és fogköztisztító kefét? Ha nem, akkor szerezd be ezeket is, drogériákban, patikában be tudod szerezni. Az Oral-B-nek van spéci fogselyme fogszabályozóhoz, bár elég drága, 1000 Ft, de hosszútávon megéri.

Meg szájvízre is ruházz be, én ebből is Elmexet ajánlom fogszabályozó mellé, de gyakorlatilag bármelyik megfelel.

2010. dec. 29. 13:36
 9/15 A kérdező kommentje:
Fogköztisztítót használok! Beszerzek fogselymet is. Ahh igen... Hanyag vagyok a fogaimra... Mindennap egyszer megmostam, de ennyi... Ráadásul mindig reggel... Úristen de szégyellem magam, ráadásul ezzel rontottam el a fogaimat... Sehogy nem lehet rendbehozni? Elmexet is veszek, szájvízet is stb...
2010. dec. 29. 13:44
 10/15 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg!:)Én kalciummal+D-vitaminnal kezdeném a regenerálást.A vitaminokat MINDENKÉPPEN pótold!És tényleg fontos az étkezések utáni fogmosás,vagy(ha nem volt cukros az étel)legalább egy citrom megevése.De ne kezdj el félni,inkább képzeld el,hogy napról napra szépen visszaépül az ásvány,és eltűnnek a fehér foltok.Ha megteszel mindent,nem lesz gond!
2010. dec. 29. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!