Rossz szájszag ellen mit lehet tenni?
Napi 2x mosok fogat. És szerintem nem büdös a szám, mások se mondták. De a padtársamnak nagyon és lehet azt hiszik, hogy az enyém. :-)
Házi praktikákat is várok.
Sok minden okozhatja a szájszagot, rossz fog, ínybetegség, rosszul záró gyomorszáj, fel nem fedezett cukorbetegség...
Nekem is állandóan az a parám, hogy büdös a szám, sokszor még itthon is rágózom.
Szóval én rágó-párti vagyok, a zöld orbit a kedvencem, mert attól sokáig kellemes mentolos illat árad a szájból :)
(másokon éreztem először, utána kezdtem azt rágni)
Ja és szájvizem is van itthon. Naponta többször is öblögetek, ha olyanom van. Főleg akkor, ha hátsó szándékkal közelítek a férjemhez :))
ezt találtam a neten :
remélem hasznos :)
Tizenhárom hasznos javaslat
Alább közreadunk néhány tippet a rossz szájszag mérséklésére és megszüntetésére.
*
Mosson alaposan fogat és öblítse ki jól a száját minden egyes étkezés után.
*
Amikor fogat mos, tisztítsa meg a nyelvét is, például egy mokkáskanállal lehúzhatja róla a lepedéket. Így is rengeteg baktériumot távolít el a szájából.
*
Keresse fel rendszeresen a fogorvosát, hogy időben rendbe hozhassa a fogait, észrevegye a meglazult vagy letöredezett töméseket, az esetleges fogínybetegséget.
*
A nyálképződés fokozására használhat cukormentes rágógumit.
*
Ha száraz a szája, igyon sok vizet. Tartogassa legalább 20 másodpercig a szájában, szinte öblögessen vele, mielőtt lenyeli.
*
Kerülje az alkoholtartalmú leheletfrissítőket és szájvizeket. Ezek nemhogy segítenének, inkább rontanak a helyzeten. Egy időre elfedik ugyan a kellemetlen szájszagot, viszont szárítják a szájat, tehát kedvezőbb feltételeket teremtenek a baktériumok szaporodása számára.
*
A plakkok képződését csökkentheti vagy megakadályozhatja, ha rendszeresen nyers zöldségeket, például zellert és sárgarépát rágcsál.
*
Kerülje az alkoholt és a kávét, mert ezek szárítják a szájat.
*
Hagyjon fel a dohányzással. A dohányfüstben található kátrány és nikotin lerakódik a fogakon és a nyelven, egyéb káros hatásai mellett szárítja a szájat és csökkenti a nyálképződést.
*
Természetes szájtisztító és leheletfrissítő anyag a klorofill, amely nagyobb mennyiségben megtalálható a zöld levelű zöldségekben, például a petrezselyemben.
*
Néhány cseppnyi borsmenta vagy teafa olajat tehet a fogkeféjére. Ha így mos szájat, lehelete is frissebb lesz, emellett érvényesül az illóolajok antibakteriális hatása.
*
Ősi népi gyógymód a sütőpor alkalmazása: jól használható a száj egészségének védelmében és a rossz szájszag ellen.
*
Szájöblítésre alkalmazhat hidrogénperoxidot is, 3-5%-os vizes hígításban; jó baktériumölő hatású.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!