Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha azt mondja a fogorvos,...

Ha azt mondja a fogorvos, hogy nem kell lidocain akkor nem fog fájni a fúrás?

Figyelt kérdés
és ha azt mondja hogy kell és beadja, az nem fáj? mert én nagyon félek a tűtől. és ha beadta utána már semmit se fogok érezni? mert a multkor lidocain nélkül kértem és az fájt..
2009. jan. 24. 09:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem fáj az érzéstelenítés, egy kicsit érzed, mikor beszúrják, de előtte is érzéstelenítik felületi érzéstelenítéssel azt a területet, hogy a lehető legkevesebbet érezd a szúrásból. Ne félj az érzéstelenítőtől, zsibbadni fogsz tőle, jó sokáig, de a kezelésből nem fogsz semmi fájdalmat érezni. Ha esetleg érzékeny vagy a lidocainra, gondolom, van más, ezt meg szokták kérdezni. Érzéstelenítés nélkül sokkal rosszabb.
2009. jan. 24. 09:45
 2/6 A kérdező kommentje:

én még sose kaptam lidocaint.

azt hogy lehet megtudni hogy érzékeny vagyok e rá??

hu akkor nem fog fájni?:S

2009. jan. 24. 09:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Úgy tudod meg, hogy érzékeny vagy-e, hogy beadja. Ha érzékeny vagy, az szinte azonnal kiderül, a fogorvos meg fogja tudni oldani ezt is. Olyasmitől ne félj, amiről fogalmad sincs,, kell-e félned tőle...

Az én számba nem teszi be a "lábát" fogorvos injekció nélkül, pedig az apám...

Kicsit feszít, szúr, de ez egy pillanat csak! Ki lehet bírni bőven!

2009. jan. 24. 10:28
 4/6 A kérdező kommentje:

milyen tünetei lesznek hogy érzékeny vagyok rá??

mit tud vele csinálni?

elképzelhetetlenül pánikolok a tűtől..

2009. jan. 24. 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Lidocain már a multé gyerekek legjobb érzéstelenittö az

Ultracain 5-ször erösebb a lidocainnál és a gyulladt szöveteket is nagyobb biztonsággal érzésteleniti és lidocainérzékenyek is kaphatják.

2009. máj. 6. 14:04
 6/6 anonim válasza:
Kedves utolsó válaszoló! Nem kaphat articacaint, aki lidocainérzékeny, mert az esetek döntő többségében aki allergiás az egyikre, az a másikra is. De valóban jobb (és dráhgább) is az ultracain. Az allergiások bupivacaint kaphatnak.
2019. nov. 19. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!