Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nincs csontfogam mikor fog...

Nincs csontfogam mikor fog kiesni a tejfogam? Mert azt hallottam h előbb-utóbb ki fog esni a tejfogam mert felszívódik a gyökere.

Figyelt kérdés
Kinek hány éves korában esett ki a tejfoga ami alatt nem volt semmi?
2010. nov. 11. 20:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem egészen értem a kérdésedet, én úgy tudom, hogy a tejfog azért esik ki, mert a helyére kibújó maradandó fog szépen lassan "kitolja". Tehát ha kiesik egy tejfogad, nőni fog helyette egy maradandó fog.Az én tejfogaim kb. 7-8 éves koromban hullottak ki.Egy kis időbe utána beletelt mire mindegyik helyén kibújtak a maradandó fogaim.Bölcsességfogam viszont azóta sem nőtt ki egy sem,szerintem már nem is fognak:)

25/L

2010. nov. 11. 23:00
 2/2 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok én nem esett még ki a tejfogam,mert nincs alatta semmi. De ki fog vkor esni,mert felfog szivodni a gyökere.
2010. nov. 12. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!