Miért ilyen kritikán aluli a fogorvosi ellátas?
A kórházi, háziorvosi ellátás és a szakrendelés úgy-ahogy döcög. De a fogászati ellátásra (állami) még jót nem hallottam.
Egy példa:
Kiderítettem, azt is egy fél napos munkával, hogy a körzeti fogorvost hogyan hívjam fel. Felhívtam, menyjek be, nem kell időpont.
Amikor bementem, akkor elmondta, hogy fáj a keze, menyjek egy másik fogorvoshoz, másik településre. A másik fogorvosnak a számát kiderítettem, felhívtam: ne menyjek, mert már nem fogad beteget. (Majdnem két óra van még a rendelés végéig.)
De ez nem egyedi eset. Ez mindennapos, és sokmindenkitől hallottam hasonlót, a legtöbb fogorvosról, tehát rendszeres és általános.
Miért ilyen gyatra a fogorvosi ellátás?

A kórházi, háziorvosi ellátás és a szakrendelés úgy-ahogy döcög. - nem tudom hol élsz, de nem Mo-n, ha ilyet leírsz.
Én legalábbis nem merészelném "épp ahogy döcög"-ként jellemezni azt, ahol kétéves várólista van egy vizsgálatra (magánban csak félév), vagy bemész SBO-ra komoly problémával és nyolcóra várakozás után sorra is kerülsz :D
Esetleg meghalsz, mert nem ér be veled a mentő időben - ha egyltalán kiér időben.

De külön leírtam, hogy nem csak a mostani ellátásról van szó, hanem nagy általánosságban beszélek. Persze a mostani is felbosszantott, de még eddig talán egyszer hallottam, hogy az állami fogorvoshoz ment valaki, és dícsérte.

"Kiderítettem, azt is egy fél napos munkával, hogy a körzeti fogorvost hogyan hívjam fel. Felhívtam, menjek be, nem kell időpont.
Amikor bementem, akkor elmondta, hogy fáj a keze, menjek egy másik fogorvoshoz, másik településre. A másik fogorvosnak a számát kiderítettem, felhívtam: ne menjek, mert már nem fogad beteget. (Majdnem két óra van még a rendelés végéig.)"
* menJek
Nem egészen értem, amit írtál. Heteket, hónapokat kell várni az állami fogorvosra. Vagy neked van vmi sürgősségi ügyed?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!