Fogkő-eltávolítás során a fogorvos lepattintotta két fogam tövénél elöl a fogzománcot, és ott sötétebb a fogam, mit lehet ezzel csinálni?
Figyelt kérdés
Ultrahangot is használt, de volt, ahol kézzel kapargatta, mondván, hogy az UH-gal nem tudja pontosan irányítani, hogy hol kell leszedni.
Nem tudom neki bizonyítani, hogy korábban normálisan nézett ki, hisz nem csináltam a fogaimról előtte fotót. Mikor később rákérdeztem, azt mondta, hogy az a foggyökerem, mert feljebb csúszott a fogíny.
De ez korábban nem ilyen volt. Ha a kezelés előtt csináltam volna felvételeket, akkor láthatná, de ki gondol ilyesmire? Hisz az ember alapból bízik az orvosában, és nem úgy készül, hogy majd bizonyítani kell az addigi állapotot.
tegnap 16:40
1/32 A kérdező kommentje:
Még meg is ugrik azon a részen a körmöm, ha végighúzom felfelé, tehát ott korábban zománc volt, most pedig folytonossági hiány.
tegnap 16:44
2/32 anonim 

válasza:

Felthetöen a fogkö lenyomta az ínyedet már eddig is, csak ezt a részt takarta. Most a fogkövet leszedte, az ínyednek megvan a lehetösége regenerálódni, ami nagyon fontos a késöbbiekre nézve.
3/32 A kérdező kommentje:
Ott csak nagyon halvány elszíneződés volt, ami egyébként nem is jött le. Nagyon kevés fogkövem volt, ami volt, az főleg az első fogaimnál belül. Nem vagyok rá hajlamos, de ragaszkodott hozzá, hogy elvégezze.
tegnap 16:52
4/32 anonim 

válasza:

Értsd már meg, ott a fogkövet láttad, nem a fogzománcot - és pont az árt jobban a fognak, ha az rajta maradt volna.
5/32 A kérdező kommentje:
Értsd már meg, hogy ott nem volt fogkő! Én ismerem a saját fogaimat, nem te. Tudom, milyen volt, ne akarj meggyőzni olyasmiről, amit nem láttál.
tegnap 17:05
7/32 A kérdező kommentje:
Utólag más hiába, a lényeg az lenne, milyen volt előtte.
tegnap 17:30
8/32 anonim 

válasza:

Nem hiába a fotó, ugyanis az nagyon könnyen megállapítható, hogy amit ott lát az ember, az gyökér vagy koronai rész, ha van zománc, ha nincs.
9/32 anonim 

válasza:

rakj fel egy képet és megnézzük. Egyébként nekem is volt hogy benyomta a depurátor hegyet az orvos a kismetszőm tövébe és megrepedt a zománc.
azóta érzékeny az a rész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!