Fogkő-eltávolítás során a fogorvos lepattintotta két fogam tövénél elöl a fogzománcot, és ott sötétebb a fogam, mit lehet ezzel csinálni?
Ultrahangot is használt, de volt, ahol kézzel kapargatta, mondván, hogy az UH-gal nem tudja pontosan irányítani, hogy hol kell leszedni.
Nem tudom neki bizonyítani, hogy korábban normálisan nézett ki, hisz nem csináltam a fogaimról előtte fotót. Mikor később rákérdeztem, azt mondta, hogy az a foggyökerem, mert feljebb csúszott a fogíny.
De ez korábban nem ilyen volt. Ha a kezelés előtt csináltam volna felvételeket, akkor láthatná, de ki gondol ilyesmire? Hisz az ember alapból bízik az orvosában, és nem úgy készül, hogy majd bizonyítani kell az addigi állapotot.

"A zománc a fog legfelső rétege. Ha a zománcban találhatóak mikrorepedések, akkor az szerencsére egyáltalán nem veszélyes, pusztán a fogak természetes kopásából eredő jelenség." ..." Tehát nem kell egyből kétségbe esni, ha repedéseket észlelünk a fogainkon! A repedéseket érdemes mihamarabb megmutatni a fogorvosunknak, hogy a mélység függvényében megtalálja a lehető legideálisabb megoldást."

Jézusom! Ezen már csak nevetni lehet. Kezd az egész egy Csehov novellához hasonlítani.
Utoljára! Pont ez a nyaknál lévő sérülés a problémám, amit a fogkő eltávolításánál okoztak, és ami előtte nem volt ott, viszont a repedés igen, tehát nem a sérülés okozta a repedést, és nem onnan indul ki, mivel a tövéig nem ér le - hiába hajtogatod folyton, hogy igen.
Elolvashatnád a kérdést, hogy miért lett feltéve, és elgondolkodhatnál, hogy mennyire adsz hasznos válaszokat.
Én olyat nem írtam, hogy "érzem is" - összekeversz valakivel, de ha szerinted igen, keresd már ki, és idézd légy szíves.
Semmi kedvem SZTK-ba menni.
Ha facebookon/metán lennénk, már régen tiltottalak volna, de úgy látszik, nincs jobb dolgod, mint a kérdésem alatt okvetetlenkedni. Nagyon unatkozhatsz.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!