Van egy lyukas fogam,ma belehasított a fájdalom,de annyira,hogy az ájulás határán álltam. El kellene mennem fogorvoshoz,de annyira félek,hogy nagyon!!!!
Én úgy tudom,hogy ha ennyire fáj egy fog,akkor azt előbb idegelik,aztán fúrják és tömik.Az idegkezelés nem fáj,már több ismerősöm túlesett rajta és nem volt panaszuk.Utána meg már a fúrástól igazán nem kell félned,hiszen az ideg nélküli fog semmiképp nem fájhat.
2010. nov. 9. 16:09
2/15 anonim válasza:
Ha az már beindult, jobb minél előbb fogorvoshoz menni. Még a fúrás sem olyan fájdalmas, mintha halogatod a dolgot, és esetleg jól feldagad az arcod.Érzéstelenítő injekció előtt lidocain befujják az innyed, majd jön a szuri. Mire már sziszegnél, nem is érzel semmit. Bátorság barátom! Vigasztaljon,nekem egyszerre három fogamat húzták ki egymás mellől. A fogfúrás ahhoz képest lovagi torna.
2010. nov. 9. 16:12
3/15 anonim válasza:
hát én kevés rosszabb dolgot tudnék elképzelni a fúrásnál, talán azt ha csípőfogóval feltépnék a körmeim.
pedig férfi vagyok.
2010. nov. 9. 16:21
4/15 anonim válasza:
szia, jaaj már nem kell félni!! Nyugi , nem fáj, én már több mint 10 fogfúráson vagyok túl. És élek!! :) Menj fogidokihoz és kérj érzéstelenítőt. Nem fog fájni, ha pedig fáj, akkor jutalmazd meg magad a kezelés után vlmivel, de ne édességgel! Bátorság ! :D gondolj arra, ha elmész akkor már nem fog fájni többet :) Szia, sok szerencsét!!
2010. nov. 9. 16:58
5/15 anonim válasza:
Nem. Nem fáj. Nekem érzéstelenítő nélkül fúrt, de nagyon ügyes fogorvosom van, így nem fájt. Bátorság! Egyébként ha bármilyen kellemetlenséget tapasztalsz a fogorvosi székben, nyugodtan szólhatsz neki, hogy kis pihit tartsatok.
2010. nov. 9. 17:51
6/15 anonim válasza:
érzéstelenítőt kérsz, akkor utána semmit nem érzel belőle. csak annyit h. kicsit rezeg az arcod :D azvicces.
nekem a csontomat fúrták h. kijöjjön a bölcsességfogam :P
nem éreztem semmit.
2010. nov. 9. 18:55
7/15 anonim válasza:
Na ja, elájulva én sem szoktam.
2010. nov. 9. 20:02
8/15 compactegon válasza:
nekem meg hárman fogták a fejemet, mire kalapáccsal kiszedték a gyökereket, miután felvágták a fél fogínyemet :) ne várj eddig (nem mintha azt is éreztem volna, csak az agyam kongott...)
a fúrónak egyébként csak a hangjától fél az ember, vigyél mp3 lejátszót, úgyis fel kell emelned a kezed, ha fáj. de nem fog :)
2010. nov. 10. 08:23
9/15 anonim válasza:
ne félj,nekem 8 lyukas fogam van és még csak a jövő héten megyek :(
nekem a legjobb barátnőm jár ahhoz akihez én és azt mondja hogy ha érzéstelenítőt kérsz,csak annyi fáj amég azt beadják,sőt,az se fáj csak "fura érzés",mert érzed ahogy a folyadék bemegy az ínyedbe,de nem fáj.Annyit érzel mint a 6.-os kötelező oltásnál!(ha lefújták lidokainnal előtte a karod :D)
2010. nov. 10. 14:44
10/15 anonim válasza:
Nyugi, tényleg nem fáj. Ha a lyuk nem mély, nem érint idegeket, érzéstelenítés nélkül fúr a doki, de az sem fáj, csak kicsit fura érzés, a hang sokkal rosszabb. De ha szólsz hogy fáj vagy ha mélyebb a lyuk, kapsz érzéstelenítőt, ami előtt befújják az ínyt lidokainnal, és akkor nem fáj a szuri sem, a fúrás meg semennyire.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!