Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogfájásra kinek mi vált be...

Fogfájásra kinek mi vált be tűzoltásként?

Figyelt kérdés

Begyulladt a fogam, nagyon. Egész nap szenvedtem, lázas vagyok, harapni nem tudok, mert nyilal, erős fájdalom, ha nem ér hozzá semmi akkor lüktet, főleg ha lefekszek. Pont a legvége az érzékeny, kocogtatásra nem vészes, de nagyon rossz.

Nem lyukas, legalábbis kívülről nem látszik semmi.

Csütörtökön tudok leghamarabb fogorvoshoz jutni, de már úgy érzem leszakad az arcom. Dolgoznom is kell, legalább holnap.

Cataflam semmit nem ért, Xilox nem hat.

jan. 28. 16:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Akkor reggelig tehetsz rá pálinkát: hagyd rajta állni, míg elzsibbasztja, aztán kiköpheted. Diana/sósborszesz ugyanígy lehet.
jan. 28. 18:03
 12/21 anonim ***** válasza:
Ha nem látnak el sehol, akkor a mentőket is hívhatod. A láz elég aggasztó ebben a szituációban.
jan. 28. 18:37
 13/21 anonim ***** válasza:

Mi az hogy nincs ügyelet... Ha a lakhelyeden nincs is ügyelet, akkor egy közeli nagyobb városhoz tartozik, ahol kell hogy fogadjanak. Odamészm lecsücsülsz és addig el nem mész, amíg nem lát orvos.

Végső esetben ahogy #12 írja, mentőt is hívhatsz, sürgősségi ellátásban kell hogy kapj kezelést. Ha lázad is van az már súlyos helyzet. Nem is értem, hogy gondolod, hogy majd így még napokig dolgozol...

jan. 28. 22:24
 14/21 anonim ***** válasza:
Ja és ha az erős fájdalomcsillapítók nem hatnak, akkor nincs nagyon más bogyó. Gingiszol plusz esetleg, vagy corsodyl, klórhexidin öblögetés de ezek nem csodaszerek, föleg ha már súlyos az állapotod.
jan. 28. 22:27
 15/21 A kérdező kommentje:

Keresek ma másik városban dokit, mert csak rosszabb.

Sajnos nem nagyon van a környéken.

jan. 29. 03:37
 16/21 anonim ***** válasza:
Mi lett végül? Sikerült? Mit csináltak a fogaddal?
jan. 29. 13:20
 17/21 A kérdező kommentje:

A háziorvos nem írhat ki antibiotikumot. Fájdalomcsillapítót kaptam.

Annyi változott, hogy nem holnap délután, hanem holnap reggel tudok menni orvoshoz, végül találtam egy másikat, ami elvállal.

Továbbra is fáj, főleg ha összeér a fogsor, vagy valami a fogamhoz. Lázam nincs.

jan. 29. 17:31
 18/21 anonim ***** válasza:

Ha fáj a fogad a körzeti fogorvos ellát időpont nélkül is.

Akut betegség esetén nem kell időpontot kérni sehová, csak odamenni és kivárni a sort.

jan. 29. 17:43
 19/21 A kérdező kommentje:

A körzetis fogorvosomat helyettesítik, ami nálunk úgy zajlik, hogy fizetni kell érte, amivel nem is lenne semmi gond, természetesen kifizetném, viszont annyi beteg van, hogy nem tud elvállalni.

De ma megoldódik.

jan. 30. 05:28
 20/21 A kérdező kommentje:
Idegelés volt, már sokkal jobb szerencsére.
jan. 30. 18:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!