Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egészséges fog miért fájhat,...

Egészséges fog miért fájhat, volt már ilyen másnak?

Figyelt kérdés
Karácsony körül elkezdett fájni egy alsó hátsó fogam, tompán. Van mikor egyáltalán nem fáj, van mikor nagyon fáj, még az állkapcsom is. Héten voltam a körzetis fogorvosnál aki nem látott rajta semmit, csinált kisröntgent, azon se látszott semmi. Minimális fogkő volt rajta, azt leszedte. Beszedtem egy doboz Augmentint meg Flektort attól sem lett jobb. Elküldött panoráma röntgenre, az se mutatott ki semmit. Kérdezte nem e szorítom vagy csikargatom éjszaka a fogaim, mondom nem tudom. Pont, hogy este jobb, akkor nem fáj annyira, pedig ugye ha szuvasodás miatt lenne rossz akkor az este fáj jobban, fekvő helyzetben. Fájdalom azóta se múlik, már lassan 2 hete kinlódok, most is fáj. Olyan érzés mint mikor a bölcsességfogam fájt és begyulladt, mert nem fért ki. Már 2 éve az összes bölcsességfogamat kihúzattam, mert egyik sem fért ki, szóval attól se fájhat. Megfázva sem vagyok. Most húzassam ki az elvileg egészséges fogamat vagy mit csináljak?? Volt már valakinek ilyen? Én nem érzem, hogy stresszes lennék és szorítanám a fogaimat.

#fogfájás, fog,
tegnapelőtt 17:50
 1/10 A kérdező kommentje:
Paradontax fogkrémet vettem és puha sörtéjű fogkefét, de ezek sem segítettek. Nem is konkrétan a fogam fáj, hanem mintha az ínyem húzódna, fájna ott.
tegnapelőtt 17:55
 2/10 anonim ***** válasza:
Lehet a fog körül.is gyulladás, parodontológus
tegnapelőtt 18:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Az a baj a környéken sem tudok parodontológust, egy kisvárosban lakok.
tegnapelőtt 18:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor ott tessék menni nagyobb városba. Ismerősöm is járt úgy hogy jó fogat húztak ki neki mert fájt. A fogorvos nem látott semmit a röntgenen de még is kihúzta neki. Utána is fájt nem is tudom hova ment orvoshoz aki mondta neki hogy be van gyulladva az állkapocs ízülete és arról fájt neki. Járj utána mi lehet a gond mielőtt kihúzatol egy teljesen jó fogat.
tegnapelőtt 18:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehetőségek:

1. Fogcsikorgatás. (Nekem se fáj este, de pont hogy az a bajom).

2. Repedés a fogban. (Ez CT-n jön ki, röntgenen nem.)

3. Ínygyulladás.

4. Temporalis izom befeszülése.

5. Más fognál van a baj, de oda kisugárzik.

tegnapelőtt 19:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha fogat csikorgatsz, akkor le kell csiszolni amik összeérnek, vagy valamelyikeket megmagasítani hogy ne az érjen össze legjobban ami fáj. A CT lehet jó ötlet ezen kívül.
tegnapelőtt 21:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben lehet gyanakodni vírusfertőzés okozta enyhe ideggyulladásra. Olyan ez, mint idősebb korosztályban az időnként fellépő, megmagyarázhatatlan izületi fájás, ami aztán egyszer csak elmúlik. Diklofenák tartalmú gyógyszer segíthet (ha már zavaró a fájdalom), Voltaren és hasonlók.
tegnapelőtt 22:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Már beszedtem egy doboz Flektort, az diklofenák hatóanyagú. Elvileg ez a legjobb fogfájásra, de mégsem múlt el. Ma este 6kor már majdnem bőgtem úgy fájt, most meg szinte egyáltalán nem, pedig nem vettem be semmi gyógyszert, nem értem az egészet.
tegnapelőtt 22:13
 9/10 anonim ***** válasza:

8.

a cataflam nem azonnal hat ilyenkor. nekem 10 napig kellett szedni mire elmúlt a fájás

tegnapelőtt 22:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Ma reggel már a fülemnél fáj az állkapcsom is. Nem tudom, hogy az állkapcsomtól fáj a fogam vagy a fogamtól az állkapcsom..szájzáram is van. Holnap meg már menni kéne dolgozni.
tegnap 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!