minél előbb el kell mennem fogorvoshoz, mert egyre erősebben fáj az egyik régen betömött fogam, és vszinűnek tartom, hogy gyökérkezelik. ám úgy tudom, ha fáj a fog, a kezelés is rendkívül fájdalmas. nem szeretném pluszba fokozni a szenvedéseimet.
tehát ha megmondom a dokinak, hogy nagyon fáj a fogam, akkor is nekiáll gyökérkezelni? vagy ad valamilyen gyulladáscsökkentőt előtte?
2009. jan. 8. 01:39
1/7 anonim válasza:
A legtöbb fogorvos eléggé lelkiismeretes, lidocain spray-vel először érzésteleníti az injekció helyét, utána kapsz egy érzéstelenítő injekciót, onnantól szinte semmit nem fogsz érezni az egészből. Nekem is voltak hasonló panaszaim, alig mertem elmenni orvoshoz, és ugy elérzéstelenítették, hogy semmi fájdalmat nem éreztem az egészből.
2009. jan. 8. 01:44
2/7 A kérdező kommentje:
Na ja, gondoltam, hogy nyilván ad injekciót, de én már sok helyen azt hallottam, hogy ha amúgy is nagyon fáj a fogad, hiába adnak injekciót, úgy is be lehet sz@rni annyira fáj a kezelés.
ezért kérdeztem, hogy abban az esetben, ha úgy megyek el a fogorvoshoz, hogy nagyon fáj a fogam, nekiáll gyökérkezelni?
2009. jan. 8. 02:23
3/7 anonim válasza:
Ha ad injekciót és még esetleg úgyis fájna akkor sem lesz annyira elviselhetetlen a fájdalom mint amilyen most. Menj el és ha másnem mondd neki, hogy valami más megoldást kellene találni.
2009. jan. 8. 02:39
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. engem is az hajt a dokihoz, hogy ennél sokkal szarabb már úgyse lehet.
szóval a kezelés közben érzett fájdalom nem annyira szörnyű, mint ahogy most alapból fáj a fogam tényleg?amúgy mire hasonlít a fájdalom közben? én úgy képzelem el, mint egy nagyon erős, éles fogfájást. ilyen?
2009. jan. 8. 02:44
5/7 anonim válasza:
Ha az ideg fáj az borzasztóan fáj! Ha nincs begyulladva a fogad,akkor el lehet érzésteleníteni teljesen! Általában a normális doki nem nyúl gyulladt foghoz,hanem előtte lehúzza a gyulladást gyógyszerrel de addig a pár napig fájni fog még a fogad! Szegény :-(
2009. jan. 8. 08:26
6/7 anonim válasza:
Az utolsó vagyok,ha az érzéstelenítő hatására elmúlik a fájdalom,akkor nincs gond,mert nem gyulladt!
2009. jan. 8. 08:29
7/7 anonim válasza:
Hali! Ha bead szurit és nem zsibbad el teljesen a fogad és a környéke akkor be van gyulladva, és nem fog nekiállni kezelni hanem kapsz gyulladáscsökkentőt és visszahív 2-3 nap múlva. Ha viszont elzsibbad tuti nem fogsz érezni semmit. Én egy makacs fogfájással mentem dokihoz, kiderült hogy fogbélgyulladás, kaptam gyökérkezelést és egyáltalán nem fájt. Nyugi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!