Ismer val*ki olyan fogorvost akinél már hosszú évekkel ezelőtt volt és nem rohadt alá a tömés?
akármilyen neves fogorvosnál voltam eddig mindegyiknél pár év alatt alá
rohadt!
Hanem a szájápolásodban (másik válaszoló vagyok)
Én Lovonyák Adriánhoz járok a Presidentben, 5 éve tartanak a töméseim
Hülyeség!
Ugyanaz a fogorvos csinált két tömést nyolc éve azok még tartanak!
de két évvel ezelőtt megcsináltattam még három fogat és azok alárohadtak!
Érted az állításodban az ellentmondást?
magán vagy TB-s orvos?
TB-s orvosok silány anyagokkal dolgoznak. lásd nálunk van a tb-s érzéstelenítő, amitől kb nem tudsz nyelni mert a fél arcod, torkod lezsibbad, meg van a profi cucc 5e-ért, aminél csak az adott fog környéke zsibbad, és semmit se érzel a kezelésből.
ugyanez igaz a tömésre. Van silány minőségű esztétikus tömés meg van a profi anyag.
Re kell kérdezni az adott orvosnál, hogy melyik anyagot használja.
Csak magánhoz járok de ott is volt többször hogy nem sikerült nyelni mert lezsibbadt az arcom.
"Van silány minőségű esztétikus tömés meg van a profi anyag."
ja ! és hogy kérdezzek rá elnézést ön szar anyagot használ?
és majd meg fogja mondani !
az egyik elég drága volt és az egyik lyukat úgy tömte be hogy nem ért teljesen végig a tömő anyag a luk teljes hosszán és már a tömés után is fájt de utána kitalált hülyeségeket hogy az én hibám meg nem jól tisztítim meg ilyen hülyeségek aztán egy másik fogorvos megerősítette amit gondoltam hogy nem volt végig erő tömés és szar volt, akkor olyan volt még, hogy lecsiszolt egy ép fogból ami után az elromlott, meg bele csiszolta egy nemrég készített koronába amit utána szét kellett szedni és ki is kellett húzni a fogat miatta
Teszek egy próbát a lehetetlennel, és megpróbálok reagálni a gondolatokra.
Az alap kérdésre az lenne a válaszom, hogy igen, ismerek ilyen fogorvost, többet is. Mivel velük dolgozok.
1. A fogtömés élete sokmindentől függ. Kell persze egy jó fogorvos, meg jó anyagok. De fontos, hogy a páciens is figyeljen oda a szájápolásra. Nem köntörfalazok, rengetegen nem tudnak rendesen fogat sem mosni, illetve sokszor egyértelmű amikor kinyitja valaki a száját, hogy nem tudja, mekkora a probléma.
2. Silány vs profi anyag. Amit a #5 ír az egyszerűen nem igaz így. Ami az érzestelenítőt illeti, szinte kivétel nélkül mezei lidocaint hasznának a rendelők. A kivétel az, ha valaki allergiás rá, vagy az adrenalint nem bírja. Ez egy viszonylag olcsó anyag, nincs belőle sok variáció, és pláne nincs tb érzéstelenítő. Az, hogy egy érzéstelenítő mekkora területen hat, azt nem az anyag, hanem annak a beadási helye határozza meg. Érzéstelenítőért soha sehol nem láttam felárat (bódítás az más).
Nos a tömésekben tényleg van variáció. Valóban vannak újabb és régebbi anyagok. Én amikor kezdő voltam, dolgoztam olyan helyen (tb) ahol volt egy alap anyag (esztetikus fehér) meg egy fizetős. Semmi lényegi, minőségi különbség nem volt, csak az egyiket drágább volt megvenni, és könnyebb dolgozni vele. Előre meg volt kérdezve, hogy mit szeretne a páciens. Utáltam, mert nem korrekt, és megintcsak összezavarja a laikust. De panasz egyikre sem volt. Igen, ilyen van sajnos néhány rendelőben. De nem magánban, ott nincs ilyenekben spórolás. Ott jó anyagokat használnak, és annyit fizetsz érte, amennyi felszínt kellett tömni.
3. Vannak silány szakemberek, igen. Sajnálom, ha kifogtál ilyet, ez az igazság. Illetve vannak sajnos olyan fogorvosok is, akik azt mondják amit a páciens hallani akar, hogy megtartsák a beteget. Szomorú, igen. Ami a #6 válaszban van az elég nagy katyvasz, így inkább nem okoskodok bele. Nem láttam a kartonod, sem ismerem az esetet. Maradjunk annyiban, hogy nem éppen van sok értelme a leírtaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!