Mással is történt ilyesmi? Csak felesleges pénzkidobás volt? Mit tehetnék, hogy megmaradjanak a fogaim? (elég hosszú lett, de teljesen el vagyok keseredve)
Gyermekkori rossz tapasztalatok miatt 23 éves koromig alig jártam fogorvoshoz, mert annyira féltem tőlük. Találtunk egy kedves doktornőt, akihez aztán majdnem 1 évig jártam hetente magánrendelésre, betömte amit be kellett, fehérítés is volt, a bölcsességfogaimat kihúzta, azt mondta nem kell mást csinálni, járjak vissza rendszeresen ellenőrzésre. Elöl az egyik fogam kicsit beljebb volt ami nagyon zavart, kérdeztem hogy nem lehetne-e porcelán héjat tenni rá, de ő nem tartotta jó ötletnek. Azt mondta, hogy nem fogja megcsiszolni az egészséges fogaimat, ezért elküldött fogszabályozásra. Azt mondta, hogy amúgy is szorosan állnak a fogaim, meg mélyharapásom is van ezért arra is jó lesz. 2 évig fent volt a készülék, leszedték, az eredménnyel nem voltam teljesen elégedett, de azt mondták felnőttként ennél többet ne várjak.
Tegnap előtt kiesett egy tömésem, vissza akartam menni, de a doktornő szabadságon van. Elmentem egy másik orvoshoz, aki megnézte a fogaimat, kb. annyit mondott, hogy szinte mindegyik lyukas. Megcsinálta egy részét fent, kiszedte a régi töméseket és mutatta, hogy szó szerint rohad alatta. Alapból sincsenek jó minőségű fogaim, azt mondta, hogy azzal a fajta töméssel nem is szabadott volna megcsinálni, a fehérítéssel pedig csak lemartuk a maradék zománcot is. Kívülről én nem láttam a fogaimon semmi változást, annyi, hogy mindig érzékenyek voltak, de arra a másik orvos annyit mondott, hogy nem tud vele mit csinálni, ez genetika, kerüljem a savas ételeket, italokat. Teljesen el vagyok keseredve, otthagytunk majdnem 1 millió forintot a magánrendelésen a sok tömés és egyéb miatt, és ez a végeredmény.
Jogosan vagyok kiakadva? Mit tudnék tenni azért, hogy ha most megcsinálják akkor ne romoljon tovább a helyzet? Eddig is rendszeresen használtam fogselymet, spec. fogkrémet, öblögettem...ezen kívül valami ötlet? Még 30 éves se vagyok, nem akarok még fogatlan lenni :(
A kalcium szint jó ötlet, a következő vérvételemnél azt is kérek. Ha alacsony, akkor még a csontritkulás miatt is idegeskedhetek.
Pajzsmirigy probléma néha előfordul. Van amikor a TSH a határ felett van kicsivel, eddig 4,3 volt a legtöbb, szedek Letroxot, de csak mert mindig fázom és álmos vagyok.
Minden fogamat ugyanaz tömte, először kicserélte az összes amalgám tömést annak idején, de nem azért mert tovább romlott a fogam hanem mert egészségtelen, meg higanyt tartalmaz.
érdemes háziorvoshoz menni h küldjön el egy kivizsgálásra...
A fogak a szervezeted állapotáról is jelezhetnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!