Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ezzel talán meggyőzhetem...

Ezzel talán meggyőzhetem anyukámat?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és fogszabályzót szeretnék. Lehetőleg minél hamarabb, mert 18 évig támogatja ugye a tb a fogszabi egy részét. Nem szeretnék magánba menni, tesómnak is Sztkban a Szentkirályi úton csinálták. 15 éve.

Mivel kijöttek a bölcsességfogai (én majd ki akarom műttetni), meg nem hordott utána éjszakait, kicsit visszaállt neki. De sokkal jobb mint volt. Anyumnak ez elvette a bizalmát, hogy "úgy is visszaáll, semmi értelme, stb..)

De nekem emiatt kevés az önbizalmam. Nem borzasztóan vészesek a fogaim, de zavaró, és mellé elég durva mélyharapásom van. Előbbre áll a felső állkapcsom, ezért rendellenes pozícióban tartom, hogyha csukva van a szám. Kényelmetlen már rágni is, és borzasztóan ropog és érzem, hogy ugrál!!! az állkapcsom ha eszek.

Ez kb. egy hónapja van, és tudom, hogy következményei lesznek ha nincs kezelve. Még nem mondtam anyukámnak, de utálja a fogorvosokat, nem akar amúgy belemenni a fogszabis dologba.

Ha ezt elmondom, talán meggyőzhetem?

Az a helyzet, hogy előbb rendbe kell tenni a fogaimat, mert alul 2 fogam elkezdett szuvasodni a barázdában, és már hónapok óta! könyörgök anyukámnak hogy foglaljon nekem időpontot. "Nem. Majd később, ráér majd ha fáj,... " nem ér rá.

Elegem lett, suli után többször is próbáltam elmenni időpontot kérni, de mindig zárva volt a rendelő, rendelési időben is. Próbáltam hívni, de nem veszik fel. Mintha egy lélek se lenne ott, pedig tudom hogy működik, mert fél éve voltam. És több fogorvos is van. De az a körzeti fogorvosom, hozzá szeretnék menni és egy magán van a városunkban, aki annyira el van havazva, hogy nem fogad újakat. Mit csinájak?

okt. 9. 20:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
De, szóltunk. Nem tették meg a szükséges lépéseket
okt. 10. 17:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem lépéseket kell várni, hanem akkor és ott rászólni, hogy cserélje ki az eszközt.
okt. 10. 17:40
 13/14 anonim válasza:

Anyukád komolyan megvárná, hogy elérje a fogbelet, és gyökérkezelni kelljen? Ennyire nem lehet a te - és a pénztárcája - ellensége! :O (Én sajnos félelemből és lustaságból elhanyagoltam a fogaimat, nem tudom leírni azt a fájdalmat, amit akkor éreztem, mikor elérte a szuvasodás az érzékeny részt, hát még a tortúrát a fogorvosi székben, ahol a gyulladás miatt nem hatott az érzéstelenítő... :S szó szerint sírva remegtem, még hazaúton is. Az anyagi vonzatáról már nem is beszélve, egy jobb nyaralás ára lesz, mire túlleszek végre rajta.)

Szóval le a kalappal, hogy odafigyelsz magadra és a fogaid egészségére, sajnálom, hogy anyukád nem partner. Ha más nem, tényleg hazudd azt, hogy fáj, és ha normális az orvos, mondd el neki, hogy még nem fáj, de de csak így voltak hajlandóak elhozni. Ha normális fogorvos, partner lesz.

okt. 11. 14:08
 14/14 anonim válasza:

Apukádat beszéld rá, anyud helyett.

Nálunk csak az iskolafogászaton adnak beutalót.

okt. 13. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!